home CORUPTIE, POLITICA Sondaj Avangarde conspirativist, favorabil lui Arafat şi Streinu-Cercel

Sondaj Avangarde conspirativist, favorabil lui Arafat şi Streinu-Cercel

Share

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cadrul unui sondaj Avangarde cred că virusul Covid 19 a fost creat în laborator (52%) și doar 14% cred că s-a transmis de la animal la om.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Potrivit sondajului, cei intervievați declară în proporție de 74% că Uniunea Europeană va putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului în Europa. Raed Arafat (79% încredere) și profesorul Streinu Cercel ( 60 %) sunt personalitățile în care cei intervievați declară că au cea mai mare încredere că vor gestiona criza de Covid 19.

Sondajul a fost realizat de Avangarde (casă de sondaje deținută de sociologul Marius Pieleanu) în perioada 28 – 29 martie, pe un eșantion de 950 e subiecți, probabilist, aleator simplu, realizat prin metoda interviuri telefonice, cu o marjă de eroare de 3, 2% pentru un nivel de încredere de 95%/

La întrebarea ”dumneavoastră personal sunteți mai degrabă îngrijorat sau nu de direcția în care se îndreaptă țara”, 82% se declară mai degrabă îngrijorat, iar 17% mai degrabă nu sunt îngrijorat.

Întrebați dacă autoritățile din România au făcut tot ce trebuia pentru a preveni și a proteja cetățenii români, 45% răspund cu Da, alți 45% răspund cu nu iar 10% nu știu/ nu răspund.

La întrebarea ”cine credeți că este principalul vinovat pentru lipsa de prevenție”, 40% indică ”decidenții politici din Guvern”, 20% arată cu degetul către ”românii veniți din diaspora”, 18% cred că ”cetățenii”, 4% către Președintele României și doar 4% experții din domeniul medical.

La întrebarea ”dumneavoastră personal credeți că acest virus a apărut prin transferul de la animal la om (varianta oficială) sau credeți că a fost creat în laborator?”, doar 14% cred că s-a transferat de la animal la om în timp ce 52% cred că a fost creat în laborator. 34% nu pot aprecia sau nu răspund.

Credeți că Uniunea Europeană va putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului în Europa? 74% dintre cei întrebați răspund cu Da, doar 18% cu Nu iar ceilalți nu știu sau nu răspund.

În opinia dumneavoastră care este țara de la care așteptați ajutor în vederea eradicării pandemiei din România? China (22%), UE (14%), SUA (10%), Germania (6%), Altele (5%), Să ne ajutăm singuri (17%), Nu știu, nu răspund (26%).

58% declară că au încredere în sistemul sanitar din România, doar 34% declară că nu.

La capitolul personalități în care cei intervievați declară că au foarte multă și multă încredere că vor gestiona criza de Covid 19, Raed Arafat se bucură de 79% încredere, profesorul Streinu Cercel de 60 %, ministrul Sănătății Nelu Tătaru de 34%, președintele Klaus Iohannis de 47% iar premierul Ludovic Orban de 37%.

Citeşte şi
Dezvăluiri. Streinu Cercel şi Institutul (de Boli Inventate) “Matei Balş”

Cel puţin indirect, Adrian Streinu Cercel este implicat în afaceri mult mai complicate decât ceea Read more

Ludovic Orban a pus-o la punct pe Sabina Iosub de la Antena 3

Premierul Ludovic Orban a acordat, în premieră în ultimul an, un interviu postului Antena 3. Read more

Streinu Cercel susţine că situaţia (distorsionată de PSD) continuă să fie prezentată distorsionat

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel a reacționat, după ce a fost demis de la șefia Read more

Mihai Gâdea îl ia la spălat, curăţat şi cosmetizat pe Streinu Cercel

La câteva ore după ce ministrul Sănătăţii a anunţat că îl demite pe Adrian Streinu-Cercel, Read more

Streinu Cercel e sprijinit fervent de Sputnik, Mircea Badea, ori Cristoiu

Cine se aseamănă se adună. Iar dacă nu se adună oricum se susţine. Autorul planului Read more

PSD se distanţează de planul aberant al lui Streinu Cercel

Preşedintele intermar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că Adrian Streinu-Cercel este iresponsabil. El s-a referit Read more

Gabriela Firea încearcă să-l “scoată” pe Adrian Streinu Cercel

Gabriela Firea are o primă reacţie în scandalul iscat de Adrian Streinu-Cercel privind carantinarea forţată Read more

Streinu Cercel vrea ca bătrânii să fie izolaţi de famiile lor

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel, care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de Read more

Streinu-Cercel nu a mai suportat presa jegoasă făcută de Antena 3

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a răbufnit, la Antena Read more

Din prea multă grijă (Adelin Petrisor, bine sanatos)

În 2006 m-am hotărât să dau jos 16 kg. Am aceeași greutate de 3 ani: Read more

Share