Soldat rus catre un fotoreporter: “Vino cu noi, frumusete! Mergem la Tbilisi!”

Share

Trupele rusesti si paramilitare se indreptau miercuri spre capitala Georgiei, Tbilisi, plecand din orasul sud-osetin Gori, incalcand intelegerea de a inceta razboiul contra Georgiei, care dureaza de sase zile, informeaza Associated Press.

Oficiali georgieni citati de AP au declarat ca Gori a fost pradat si bombardat de rusi, care au negat aceste acuze. Un reporter AP a relatat ulterior ca zeci de tancuri si alte vehicule militare paraseau Gori, indreptandu-se spre sud-est.

Trupele au facut cu mana catre jurnalisti si un soldat a strigat catre un fotograf: “Vino cu noi, frumusete, mergem la Tbilisi!”. Dar convoiul s-a intors catre nord, a parasit autostrada cam la o ora de mers pana in capitala Tbilisi si a inceput sa organizeze o tabara.

Spre vestul tarii, fortele separatiste abhaze, sprijinite de armata rusa, au impins trupele georgiene si au avansat pe teritoriul georgian, plantand sfidator un steag. Sursle de presa insa, in acest moment, sunt contradictorii.

Realitatea TV si Hot News, dupa ce au anuntat initial ca rusii se indreapta spre Tbilisi, au revenit, explicand ca georgienii sunt atat de speriati de ceea ce li se intampla, incat au interpretat retragerea rusilor cu o agresiune.

Iata, de exemplu, un round-up foarte bun la aceasta stare de confuzie, facut la ora 10:41 am EDT de catre Reuters: “Georgia accused Russia of breaking a shaky ceasefire in their six-day-old conflict on Wednesday, a charge strongly denied by Moscow.

In a highly charged atmosphere of claim and counter-claim, Georgian President Mikheil Saakashvili said Russian tanks had stormed the Georgian town of Gori and were advancing on the capital, though a deputy minister later backtracked on this.

Moscow said the claims were not true. “No Russian troops or armor are moving towards Tbilisi”, Colonel-General Anatoly Nogovitsyn, deputy head of the General Staff, told Reuters”.

Vom vedea cum evolueaza defapt lucrurile in orele urmatoare, cand creierele infierbantate se vor mai linisti din vibratie. Astfel de informatii contradictorii vin din zonele de conflict de multe ori.

Share