Șmecheriile majorității ultraconservatoare a USL

Share

Ieri, pe Facebook, am văzut următorul comentariu foarte judicios:

M-am prins : sa vedeti ce smecherie au sa incerce maine in parlament
1. vor stabili care sunt acele hotarari ale parlamentului asupra carora nu se poate pronunta CCR
2. ref. la referendum, exista o ultima propozitie care suna cam asa:..”in caz de invalidare a referendumului, parlamentul va stabili calea de urmat” (citez cu aproximatie)
3. Mai ca as indrazni sa pariez ca aceasta hotarare (cu “calea de urmat”) va figura printre acele hotarari asupra carora sa nu se poata pronunta CCR

Tragem o primă concluzie: în acest moment, prin fiecare nouă încălcare a Constituţiei, a legilor ţării şi a regulilor de bun simţ democratic care vor urma până la referendum şi după acesta, în primul rând patru oameni (Victor Ponta, Crin Antonescu, Petru Filip şi Valeriu Zgonea) îşi semnează plecarea din politică.

jurnalul

Ţine aproape şi se pregăteşte de ieşirea din politică PSD . În actuala sa agregare. Un exemplu notabil este cel bulgar. O primă garnitură a fostului Partid Comunist Bulgar a plecat odată cu Todor Jivkov, după care partidul şi-a schimbat denumirea în Partidul Socialist Bulgar. Cosmetizare.

O altă garnitură de politicieni a dispărut din prim-plan odată cu plecarea lui Petăr Mladenov. O a treia garnitură de politicieni socialişti bulgari a plecat din politică odată cu intrarea Bulgariei în faliment în 1997, după ce au naţionalizat tot şi au pus ţara în cap.

De-abia a patra garnitură socialistă bulgară – cea a liderului ei actual, Serghei Stanishev, un politician aparent onest – atenţie, totuşi unul dintre puţinii care a lăudat Cabinetul Ponta, a reuşit să se păstreze în limitele jocului democratic şi a statului de drept. Deocamdată.

La fel se vor petrece lucrurile cu PSD, în primul rând, dar şi cu PNL, dacă mai continuă mult să calce în picioare statul de drept.  După tremolurile totalitare din a doua parte a acestui an, dacă PSD şi PNL se vor conforma regulilor democraţiei, ejectând corpii străini antidemocratici din funcţiile de conducere, poate că vor mai primi o şansă de la electorat.

Share