home MASS MEDIA, POLITICA Si daca as fi finul lui Ion Iliescu?

Si daca as fi finul lui Ion Iliescu?

Share

Aceasta postare este rezultatul unei polemici avute cu un cititor, care mi-a scris urmatoarele: “Imi permiteti o intrebare ? o.k. !! dl Godinac este cumatru cu dl Luca ? !?!? Dl Godinac a iesit public sa zica ceva despre inregistrarile dintre autointutilatul,, pielea p….li ”bogdan chiriac,srs zis si ,,ciripoi” si macovei ? In ce tara normala si civilizata niste asa zize televiziuni de stiri indeamna lumea sa iasa din casa la revolutie ?!?! in ce tara democrata il faci ,,varza cu carne” de dimineata pina seara,noaptea pe Presedinte !?!? si pe urma tot ei sa tipe ca le sunt incalcate drepturile !!! si sunt multe de spus !!! domnilor !!! ziaristi adevarati ii numeri pe degetele de la miini, si culmea !! marea lor majoritate isi fac meseria pe bloguri !!! si sunt convins ca nu sunt cei care s au plins domnului Godinac !!!!!”

Va impartasesc revolta in privinta acelor asa-zise televiziuni de stiri, dar…

… am mai replicat astfel si va intreb asemenea si pe dumneavoastra: daca eu as fi ruda cu, sa zicem, Victor Ponta, ori poate cu Ion Iliescu, ar trebui sa priviti toata activitatea mea publicistica (si nu numai) in functie de acest lucru?

Invers: credeti ca toate rudele lui Liviu Luca sunt oameni intrutotului tot vinovati, culpabili si demni de oprobriul public pentru faptul ca sunt inruditi cu acest lider sindical?

Da, Cristi Godinac este inrudit prin alianta cu Liviu Luca dinainte ca acesta sa se asocieze cu SOV. Va marturisesc ca si eu am fost si inca mai sunt amic cu Liviu (cu care nu am mai stat de vorba de vreo sapte ani), si totusi cred ca puteti constata ca scriu despre Vantu asa cum scriu si nu numai.

O sa ma intrebati: cum de sunteti si dumneata, si Cristi Godinac prieteni cu Liviu Luca? Nu cumva asta e legatura care se poate face intre dumneata si Godinac?

Raspunsul este simplu: si eu, si Godinac am fost jurnalisti acreditati pe sindicate in urma cu multi ani si ne-am imprietenit, ori am ramas in relatii de amicitie cu multi dintre liderii sindicali. Printre ei sunt si actuali sau fosti politicieni. Ce trebuia sa facem noi?

De cate ori unul dinntre acestia facea ceea ce eu sau Cristi consideram a fi o greseala, ori un act reprobabil, sa-i administram public sloampe drept intre ochi? Si inca ceva: daca eu consideram ca unele lucruri sunt condamnabile, iar Godinac altele, ce trebuia: sa ne sfasiem reciproc in public, cu martori si sa imortalizam scenele eventual pe camera video?

Si va mai intreb (scuzandu-ma fata de cititorii mei pentru exprimarea dumneavoastra argotica la adresa nomine odiosa Bogdan Chirieac): Ce trebuia sa faca Godinac? Sa se dezica public de Liviu si sa-i mai si zica una de mama, pe modelul implementat de dv., apoi sa-i dea si o palma, de fata cu martori fiind si sa-l supuna astfel oprobriului public, ca sa stie tot mapamondul exact cum stau lucrurile? Dumneavoastra aveti rude? Daca aveti impresia vreodata ca una a luat-o pe ulei cu Legea Romana, asa procedati?

Cat despre povestea cu SRS si Chirieac… sunt convins ca este cel mai bine sa il intrebati pe dl. Godinac personal aceste lucruri. Nu sunt purtatorul lui de cuvant, sa va explic ce si cand a facut. Eu discut aici principial, despre idei, nu despre persoane. Ce pot sa va spun este ca Cristi Godinac are merite incontestabile. Aflati care, va rog.

Veti fi surprins, dar sunt de acord cu liderul MediaSind: presa nu trebuie sa apara, in integralitatea sa, in Strategia Nationala de Aparare (SNAp). Este o eroare. Una dintre marile erori ale actualei puteri.

Chiar presupunand ca aceasta include un numar anume de persoane de buna credinta: ce te faci, daca maine vine la putere Vadim, ori Becali si, prevalandu-se de cele scrise in SNAP, acesta incepe sa aresteze jurnalisti?

Si va mai intreb ceva: nu cumva credeti ca eu am sanse mai mari sa fiu, in acest caz, ridicat din casa si arestat, nu cei care intoxica azi romanii pe cele oficine?

Da, sunt de acord ca Realitatea TV si Antena 3 au o politica editoriala care comporta o amenintare la siguranta nationala. Instiga oamenii. Creaza o stare continua de insecuritate sociala, deformand realitatea politica, sociala, economica, culturala si intoxicand astfel grav opinia publica.

Provocand, repet, insecuritate sociala. Uneori dezinformand flagrant. Este un fapt cunoscut in psihologie ca, atunci cand afirmi mereu public un neadevar, el la un moment dat se intrupeaza. Cand Realitatea TV si Antena 3 au afirmat prima data ca suntem in criza, nu eram in criza. Eram in pericol sa intram in criza. Au tot afirmat mereu acest lucru, pana cand am intrat in criza.

Acum mai mult timp, preluam o postare excelenta despre felul cum in Gara Faurei, intr-o zi obisnuita, lumea a aflat ca e criza si, in vreo cincisprezece minute, Faureiul a intrat in criza.

Problema adevarata este ca de peste zece ani Vantu si de aproape 20 de ani Voiculescu fac ce vor in tara aceasta. Daca erau intrebati cum au facut banii, anchetati de procurori si daca se dovedea ca au facut-o ilegal, erau bagati la puscarie.

Ei nu mai puteau sa finanteze niste oficine antinationale, care pun in pericol siguranta statului roman. Va invit sa cititi, in completarea la muntele de informatii despre nelegiuirile facute de Vantu, ceea ce a scris confratele meu Dan Badea despre felul nebulos si nelamurit nici pana astazi in care si-a edificat averea Dan Voiculescu, posibil in relatie cu conturile lui Ceausescu din strainatate.

Cine a anchetat aceasta in Romania? O firma canadiana de contabilitate juridica, Peat Marwick Thorne, angajata de statul roman. Aceasta a facut niste recomandari puterii feseniste, la inceputul anilor ’90. Puterea fesenista, condusa la acea vreme de Ion Iliescu si Petre Roman, a luat cunostinta de ele, ca sa stie exact ce nu are de facut.

Acestea sunt radacinile raului in care traim noi astazi. Revenind: solutia nu este sa apara in SNAp mass-media, nici chiar numele anumitor organe de presa, ori cele ale anumitor oameni. Ar fi un precedent extrem de periculos.

Nu este nevoie ca in SNAp sa apara numele Realitatea TV sau Antena 3. Nici nu este de recomandat, pentru ca maine – poimaine patronul unui post de televiziune se poate schimba si politica editoriala poate fi ok, iar SNAp poate deveni caduca si ar trebui schimbata, cu modificarea numelui postului de televiziune vizat, ceea ce ar fi penibil.

Astfel, exista un principiu fundamental in drept, conform caruia orice lege trebuie scrisa pentru idei mari si institutionalizare, nu pentru anumite persoane sau societati, in afara de cazul legilor de functionare pentru regii autonome si societati de stat.

Ar fi la fel de gresit, in opinia mea, sa se dea o SNAp in care sa apara numele concret Realitatea TV sau Antena 3, ca si a se da special o lege a presei. Maine-poimaine vom da o lege a arhitectilor, apoi una a spalatoreselor samd.

Exista, in prelungirea acestui sistem tembel de gandire, un ins, Lukashenko pre numele sau, care salasluieste-n fruntea Belarusului, care si-a dat singur o lege, conform careia va fi presedinte pe viata. Nu trebuie sa repetam astfel de greseli.

Share