Şerban Nicolae, senator PER, forţează ilegal amânarea alegerilor

Share

O afacere sulfuroasă se desfăşoară la Senat. Protagonistul este senatorul PER Şerban Nicolae, despre care nu se ştie sigur ce mai este.

Comisia juridică a Senatului a adoptat raportul de admitere și a respins cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, la proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor legislative, nu Guvernul.

Inițiativa legislativă urmează să fie votată în plen, de către Senat, în calitate de prim for sesizat. Conform hotărârii Executivului, alegerile generale au loc pe 6 decembrie.

Este posibil ca proiectul să între pe ordinea de zi a ședinței de azi a Senatului, care a început de la ora 9.00.

Senatorul PNL Iulia Scântei, membră a Comisiei Juridice, acuză faptul că ședința a fost convocată nelegal de Șerban Nicolae.

„Mâna dreapta a condamnatului Liviu Dragnea în asaltul PSD de macelarire a Legilor Justiției vreme de trei ani, senatorul Șerban Nicolae a demisionat la 22 octombrie din PSD fiind înlăturat de pe listele de candidați ale acestui partid la alegerile din 6 decembrie. Nicolae va candida pentru un nou mandat de senator din partea PER.

Pe site-ul Senatului, Șerban Nicolae este azi senator NEAFILIAT, prin urmare nu aparține niciunui grup parlamentar.

Potrivit Regulamentului Senatului, ‘Pierderea călită̆ţîi de membru al unui grup parlamentar atrage încetarea de drept a funcţiei de conducere, în cadrul unei comisii parlamentare’ (art.53 alin.3).

Senatorul Șerban Nicolae NU mai este președintele Comisiei Juridice a Senatului. În mod abuziv și nelegal a convocat ședința Comisiei Juridice pentru azi, ora 10.30, exclusiv cu scopul de a vota respingerea cererii de reexaminare a Președintelui Klaus Iohannis cu privire la legea organizării alegerilor parlamentare.

Cer public tuturor membrilor Comisiei Juridice să respecte Regulamentul Senatului și să înceteze orice încercare de uzurpare de funcții publice și de conducere a lucrărilor Senatului “pe persoană fizică”, a scris Scântei, pe Facebook.

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a afirmat că săptămâna aceasta Senatul va încerca din nou să voteze proiectul de lege, prin care Legislativul decide data alegerilor generale, nu Executivul.

Senatul nu a avut cvorum marțea trecută să discute proiectul, iar Biroul permanent nu a întrunit prezența necesară de ședință, pentru a schimbat secretarul conducerii forului legislativ, Ion Ganea, exclus din PSD, după ce a boicotat întrunirile.

Share