home ECONOMIE, EVENIMENT, POLITICA Şeful ANAF, Sorin Blejnar, demis de Mihai Răzvan Ungureanu

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, demis de Mihai Răzvan Ungureanu

Share

HotNews
“Presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare Fiscala a fost revocat, marti, din functie, de premierul Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Antena 3

Primul-ministru l-a numit pe Serban Pop, vicepresedintele al ANAF pana in 2009, in functia de presedinte al Agentiei, cu rang de secretar de stat, a mentionat reprezentantul Guvernul. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca Sorin Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi.

Pe 17 februarie, premierul Mihai-Razvan Ungureanu a cerut oficialilor implicati in combaterea evaziunii fiscale ca in termen de 60 de zile sa aduca venituri suplimentare la buget de cel putin 1,5% din PIB. Termenul a expirat marti, 17 aprilie.”

Antena 3
“Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a fost demis din funcţie, marţi după-amiază, în urma unei discuţii avute cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Decizia de eliberare din funcţie a fost deja semnată de şeful Guvernului.

Termenul acordat de premierul Ungureanu şefului ANAF în combaterea evaziunii fiscale, pentru a aduna la buget două miliarde de euro, a expirat astăzi.”

DailyBusiness
“Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar (foto), risca sa fie demis la doua luni dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut sa stranga 2 miliarde euro din combaterea evaziunii fiscale, au declarat surse guvernamentale”

RTV
Soarta lui Blejnar, la mâna coaliţiei

“Premierul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea în continuare să-l înlăture pe Sorin Blejnar, însă mai mulţi democrat-liberali au făcut front comun în jurul şefului Fiscului, au afirmat surse din coaliţia de guvernământ. Prim-ministrul este cu ochii şi pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi pe cel al Gărzii Financiare.3

Mihai Răzvan Unureanu nu a renunţat niciun moment la varianta înlocuirii lui Sorin Blejnar, dar aşteaptă pentru moment expirarea acelui ultimatum acordat şefului Fiscului.

În plus, spun sursele citate, Sorin Blejnar este în continuare susţinut de mai mulţi lideri importanţi ai PDL-ului, lideri care nu îl vor plecat de la şefia Fiscului şi care vor ca acest subiect să fie dat uitării.”

Share