home POLITICA Securitatea, vinovata de mortii de la Timisoara din decembrie 1989

Securitatea, vinovata de mortii de la Timisoara din decembrie 1989

Share


Asa cum anunta site-ul site-ul Realitatea TV, Inalta Curte de Casatie si Justitie a desecretizat dosarul Revolutiei.

Din document reiese că trupe ale Securităţii, Miliţiei şi Unităţii Speciale de Luptă Antiterorism (USLA) s-au infiltrat printre militari. Aceşti militari sub acoperire ar fi tras asupra manifestanţilor, in special în momentele în care armata trăgea focuri de avertizare.

Prezenţa acestor forţe, specializate în acţiuni represive, apare şi în declaraţiile unor locotenenţi, care spun că printre militari s-au strecurat persoane necunoscute, dar în uniformă, care aveau lanterne foarte puternice, cu care luminau balcoanele blocurilor, după care trăgeau asupra lor.
De asemenea, pe parcursul jurnalului de luptă apar informaţii despre persoane rămase încă neidentificate, care trăgeau asupra militarilor. In acea perioadă, zeci de soldaţi au fost ucişi sau răniţi.

În documente se menţionează că armata nu a atacat niciodată mulţimea, iar ordinele primite se refereau doar la apărarea obiectivelor. In acest timp, o multime de romani au ajuns ca aceia care se vad in poza de mai sus…

Aceste informatii sunt cat se poate de coerente cu ceea ce au sustinut cei care s-au aflat in opozitie cu fortele represive si antinationale, pana in acest moment. Aceste elemente ale Securitatii au fost in permanenta la originea celor mai importante rele prin care am trecut in toti acesti ani.

De fiecare data cand o manifestatie impotriva FSN si a regimului sau perestroikist degenera violent, vinovate erau elementele huliganice, cu care manifestantii erau infiltrati de catre Securitate.

Mitingul maraton din piata Universitatii a fost in permanenta atacat si subminat dinafara si dinauntru, din presa si din mediul politic de catre oamenii Securitatii.

Mineriadele au fost puse la punct prin instigarea minerilor de catre oamenii Securitatii – indiferent cum ii spunem, SRI sau altfel, dintre care mai cunoscut este Camarasescu.

Fata bisericeasca aflata la originea medierii dintre putere si mineri, la Manastirea Cozia, in anul 1999, era banuita de a fi ofiter acoperit.

Insusi fostul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, ca si actualul, a fost, respectiv este banuit de acest lucru. Despre o serie de mari afaceri dezvoltate de mari business-man-i romani se spune ca au la orgine banii lui Ceausescu si retelele vechii Securitati.

Lucrurile se leaga. Problema este ca, atunci cand puzzle-ul in care a fost desfacuta poza exacta a ceea ce s-a intamplat si se intampla va fi complet si corect aranjat, va fi prea tarziu.

Este ca si cum ai emite obligatiuni false, cu termen de maturitate de 49 de ani, despre care nu stie nimeni aproape nimic, pentru ca sunt pierdute intr-un portofoliu enorm, si pentru care emisie, la momentul la care vor ajunge la maturitate si vor fi descoperite, nu mai ai cum sa platesti, pentru ca vei avea 102 ani si cateva zile.

Daca vor mai face umbra si rusine atunci pamantului. La fel, si acesti escroci care intoxica politica au emis niste obligatiuni fara acoperire in numele natiunii romane, improprietarindu-se cu titlurile de valoare cele mai de pret ale acestei tari, iar la momentul cand se va descoperi ce au facut vor fi prea batrani pentru a plati pentru faptele lor.

Daca fapta nu se va fi prescris. Si daca vor mai fi in viata.

Citeşte şi
Cătălin Rădulescu nu se lasă, continuă în PSD discursul cu “serviciile”

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu susţine că, la nivelul PSD Argeş, s-ar fi folosit

Marcel Vela demantelează o minciună pesedistă. Nu a colaborat cu Securitatea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a publicat joi seară, pe Facebook, o decizie CNSAS din

CIA: Securitatea a intervenit în ianuarie 90 în ajutorul lui Ion Iliescu

Frontul Salvarii Nationale (FSN), condus de Ion Iliescu, a fost, in ianuarie 1990, in situatia

Ion Caramitru, dezvăluiri despre Revoluţie şi actanţii confiscării ei

Ion Caramitru (76 de ani), directorul Teatrului Național și unul dintre cei care au participat

Vadim Tudor: Cu Ion Cristoiu am glumit

Liderul PRM a refuzat să renunţe la acuzaţiile de colaborare cu Securitatea pe care le-a

Armaghedon Lista lu’ Secu Maramures

Gazeta de Maramures a inceput in februarie 2004 un program de demascare a securistilor, acuzand

Revista presei. Basescu da cu parul in CT Popescu

~Base da in CT Popescu~Mircea Iorgulescu turnator~Scandalul "Mita la Vama" - latul se strange-n jurul

Adevărul a renunţat la colaborarea cu scriitorul Groşan (MFax)

Adevărul a renunţat la colaborarea cu Groşan, după ce CNSAS a cerut CAB să constate

Crin Antonescu. Nume de cod Porumbacu? (AIM)

Agentia de Investigatii Media sustine ca Crin Antonescu ar fi colaborat cu Securitatea.

Revista presa(rilor)

Tiberiu Lovin anunta ca "Cotidianul va fi executat de firma unui securist": La sfarsitul lunii

Share