home POLITICA Se întâmplă ceva ciudat la Avocatul Poporului

Se întâmplă ceva ciudat la Avocatul Poporului

Share

Crişu Anastasiu, omul pus de USL în această funcţie după interimatul lui Valer Dorneanu, cu care a fost înlocuit adevăratul avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, şi-a dat demisia.

Înlocuitor interimar şi aşa mai departe este Ecaterina Teodorescu, economistă, anterior adjuncta lui Crişu Anastasiu, anterior economistă de bancă, cu nume vag asemănător cu cel al eroinei din primul război.

Acum, se naşte întrebarea filosofică: de ce au numit interimar pe cineva cu atâta experienţă în branşă şi nu un frizer? Sau un cofetar? Ori poate un hermeneut!

Întrebări asociate evenimentului:

– De ce şi-a dat defapt demisia Crişu Anastasiu?
– De ce a fost numită o p’afaristă Avocatul Poporului?
– Ce urmăreşte USL?
– Se pregăteşte o nouă lovitură de stat şi e nevoie de un avocat al poporului mut şi surd, precum câinele specializat în vânătoare ca motanul în externalizare?

Ne punem aceste întrebări pentru că în istorie amatorii de lovituri de stat aleg duminici, veri toride plictisitoare, penultima zi din an, geruri sticloase, nopți obscure, mohorâte, seri banale şi alte astfel de momente în care opinia publică e semiadormită, cu ţuica-n nas şi cu gândul la Mariţa Şantierista.

Share