Scandare la Piteşti, în faţa Prefecturii: “Arafat, nu uita, asta nu e ţara ta!”

Share

Ce i se întâmplă acum lui Raed Arafat este o dovadă că pandemia a dus la renaşterea celor mai oribile manifestări xenofobe.

De la ora 17, la Piteşti, la fel ca şi în multe alte oraşe mari ale ţării, a avut loc un miting de protest, împotriva noilor restricţii anunţate de Guvern, menite să contribuie la stăvilirea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Dacă iniţial participarea a fost destul de redusă (în jur de 100 de persoane), în jurul orei 21 se strânseseră aproximativ 500 de persoane în centrul Piteştiului, lângă Prefectură. Poate chiar mai multe, relatează Argeşul Online.

Însă, din păcate, sensul acestui protest a început să fie deturnat şi chiar să degenereze, cu trecerea timpului.

De la scandări de genul „Vrem pe stadioane”, „Jos Guvernul!” sau „Libertate, libertate”, s-a ajuns la „Arafat, nu uita, asta nu e ţara ta!”

În mod inexplicabil, mulţimea i-a găsit ţapi ispăşitori şi pe conaţionalii noştri de origine maghiară. Altminteri, afectaţi şi ei de pandemia de coronavirus, la fel ca noi toţi.

S-a scandat inclusiv „Afară, afară, cu ungurii din ţară”, scandare desprinsă mai degrabă din repertoriul galeriilor echipelor de fotbal Dinamo şi Universitatea Cluj, informează sursa citată.

Share