home MASS MEDIA, POLITICA Sarkozy: Internetul are nevoie de implicare guvernamentală pentru evitarea anarhiei

Sarkozy: Internetul are nevoie de implicare guvernamentală pentru evitarea anarhiei

Share

Internetul are nevoie de implicare guvernamentală pentru a-şi îndeplini cu potenţial maxim funcţia de conectare a utilizatorilor şi a stimula creşterea economică, în caz contrar existând riscul anarhiei, a declarat preşedintele francez Nicolas Sarkozy la un forum al companiilor de profil.

“Acum, când Internetul face parte integrată din viaţa oamenilor, guvernele nu trebuie excluse. Nimeni nu trebuie să uite că aceste guverne sunt singurele reprezentante legitime ale voinţei popoarelor, în democraţiile noastre. Dacă uităm acest lucru, riscăm haosul democratic şi anarhia”

, a afirmat Sarkozy la e-G8 Forum din Paris, transmite Bloomberg. Forumul precede summitul liderilor statelor din G8 care va avea loc în această săptămână la Deauville, Franţa.

foto: elproyectomatriz

Sarkozy a lăudat Internetul pentru democratizarea informaţiei şi contribuţia la revoluţiile din nordul Africii, dar a susţinut în faţa celor 1.500 de delegaţi că sunt necesare reguli de protejare a proprietăţii intelectuale, prevenirea monopolurilor şi apărarea copiilor de materiale dăunătoare.

“Nu vom lua măsuri care să afecteze industria voastră, dar nu poate fi evitat un set minim de reguli”

, a spus preşedintele francez.

 

Share