home EVENIMENT, POLITICA Stoltenberg: Rusia intră deja în Siria cu trupe terestre

Stoltenberg: Rusia intră deja în Siria cu trupe terestre

Share

Există o “acumulare substanţială de trupe terestre din Rusia” în Siria, în “conexiune cu baza aeriană pe care forţele militare ruse o au”, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta a mai afirmat că pune sub semnul îndoielii faptul că scopul principal pe care îl are Rusia în Siria este să lupte cu grupul terorist ISIS.:

Sunt de asemenea îngrijorat că Rusia nu vizează ISIS, în schimb atacă opoziția siriană și civilii.

Am discutat despre situația din Siria cu ministrul de externe Lavrov, la New York, săptămâna trecută“, a declarat Stoltenberg, adăugând:

Îndemn Rusia să joace un rol constructiv și cooperant în lupta contra ISIS şi să depună eforturi pentru o soluție politică negociată în conflictul din Siria.

Pe de altă parte, secretarul general NATO a informat că Rusia ar fi violat azi pentru a treia oară spaţiul aerian turcesc:

Avioanele de luptă ale Rusiei au încălcat spațiul aerian turc. Acest lucru este inacceptabil.

, a declarat Stoltenberg.

Am văzut două dintre avioane încâlcând spațiul aerian turc. Informaţiile pe care le-am primit mă îndrituie să spun că nu arată ca un accident.

Prima încălcare a spațiului aerian al Turciei s-ar fi petrecut sâmbătă, iar a doua duminică, au declarat oficialii NATO.

În plus, forțele aeriene turce au informat că un MiG-29 de naționalitate neidentificată a interferat cu opt F-16 turcești, la granița dintre Turcia și Siria.

Forțele Aeriene Turce au raportat că avionul a folosit timp de patru minute şi 30 de ecunde un sistem de blocare a radarului.

Share