România TV, un canal de fake news despre Covid-19

Share

Râşniţa de minciuni România TV rostogoleşte dezinformări legate de coronavirus, pe care apoi le regăseşti în minţile oamenilor cu care te întâlneşti pe stradă.

Post de propagandă al PSD, RTV a primit aproximativ 900.000 de euro de la Guvern, pentru campania de informare publică legată de coronavirus.

CNA a decis să amendeze RTV pentru ştirile false, în care se susţinea că mai multe spitale din Bucureşti îi plătesc pe pacienţi sau pe rudele celor decedaţi, pentru a declara că au fost infectaţi cu coronavirus. Amenda este însă foarte mică: numai 5.000 de lei.

„Eu am văzut un reporter care spune: Mai multe spitale cunoscute din România au oferit bani. Jurnalista promite că le va proba. Unde s-au probat? Sunt acuzaţii făcute cu subiect şi predicat de reporter. Trebuie să aduci probe, când acuzi pe cineva la televizor. E grav”, a spus Radu Herjeu, în şedinţa CNA.

Toţi ceilalţi membri din for au fost de acord cu poziţia lui Herjeu, astfel că propunerea sa de amendă a trecut cu unanimitate de voturi. Iată ce afirmaţii s-au făcut pe postul România TV:

Radu Şerbănescu, moderator: Mergem acum la colega mea Laura Duţă, care a venit cu dezvăluiri incendiare în exclusivitate, despre banii pe care rudele morţilor cu Covid i-ar fi primit de la spitale celebre, ca să scrie că victimele aveau noul coronavirus. La mijloc este o întreagă afacere. Rudele au primit până la 2000 de euro, iar miza era de fapt suma pe care o primea spitalul pentru pacienţii de coronavirus.

Laura Duţă, reporter: Mai multe spitale, trei, spuneam eu în această dimineaţă, cunoscute, din România, au oferit bani aparţinătorilor celor care au murit în spitale, pentru a se trece în certificatele constatatoare ale decesului cauza COVID 19, chiar dacă au murit din alte cauze, cum ar fi infarct.

Un spital renumit din Bucureşti oferă 3000 ca să stai două săptămâni în spital, să fii declarat bolnav cu COVID. Sunt informaţii pe care le-am primit în redacţie, informaţii extrem de importante. Noi, până la urmă, suntem doar jurnalişti, am încercat cumva să aflăm mai multe şi să probăm aceste imformatii.

Share