home POLITICA România amână ratificarea ACTA aşteptând poziţia CEJ

România amână ratificarea ACTA aşteptând poziţia CEJ

Share

motto: Trebuie să fii nebun ca să îţi doreşti să controlezi totul într-o ţară. Vă daţi seama cât de nebun trebuie să fii ca să vrei să ţii sub control tot mapamondul?

România va amâna procesul de ratificare a acordului ACTA până când Curtea Europeană de Justiţie se va pronunţa pe acest subiect, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Sub pretextul apărării beneficiilor proprietarilor de drepturi de autor, autorităţile lumii foste capitaliste încearcă să impună controlul Internetului, astfel încât tot traficul pe care îl facem pe web să fie monitorizat.

lap-stajla

Pe orice browser, de câte ori intri pe un site, portal, agregator, orice vezi înseamnă o descărcare online. Orice conţinut scris, audio, video, media sau non-media poate fi sub incidenţa ACTA. Totul este realtiv pe Internet, iar aceasta este ocazia perfectă pentru a începe o vânătoare globală fără precedent de vrăjitoare.

Dar exact Internetul, ca instrument de informare, împiedică adoptarea ACTA în Europa, unde astfel de decizii nu se pot lua ca în Statele Unite, prin ucaz fâşneţ la vedere pentru omul de pe stradă.

Iar acolo unde SOPA a fost adoptat, peste Ocean, e scandal. Aşa că ne întoarcem la legiuitor. În ingineria socială, prima pulsaţie legislativă europeană ACTA a fost un test.

Ia să vedem cum reacţionează populii. Aha, acum venim cu o altă lege, mai ponderată şi vor spune că a pogorât fericirea peste lume. Astfel vom legifera cenzura, controlul.

Ideea este că nu va merge nici aşa, la reluare, pentru că oamenii ştiu, cunosc, înţeleg şi nu pun botul la vrăjeală. Metodele de manipulare prin inginerie socială sunt folosite cu  eficacitate în societăţile bazate pe controlul informaţiei. Încă nu trăim într-o astfel de societate. Să sperăm că nici nu vom avea nefericirea.

Share