home CORUPTIE, POLITICA Rise Project despre afacerile din Libia ale Grupării Dragnea

Rise Project despre afacerile din Libia ale Grupării Dragnea

Share

Rise Project a dat publicităţii noi documente din celebra valiză din Teleorman. De data aceasta, este vorba despre o corespondenţă dintre un fost general al serviciului de spionaj extern şi Tel Drum, în scopul facilitării de afaceri în Libia.

În 2012, la scurt timp după ce Victor Ponta s-a instalat ca premier PSD, un fost general de spionaj, Mircea Has, îi scria directorului Tel Drum, Petre Pitiş, despre oportunităţile de afaceri din Libia.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„De la întâlnirea avută în urmă cu puţine zile împreuna cu Nelu şi domnul Adi I., am avut astăzi ocazia să discut cu o cunoştinţă (român) care are şi el conexiuni în Libia. Mi-a spus că în oraşul Misurata are trei licitaţii câştigate anterior evenimentelor pentru reabilitare spital (67 milioane euro din care 23 numai reconstruire şi restul e aparatură) şi construcţie alte două obiective (ambele în valoare de cca.500 milioane $). Are relaţii bune acolo, la nivel de Primărie. Una peste alta, e avansat acolo la relaţii.

Oraşul Misurata e ‘putin cam distrus’ de lupte şi sunt bani pentru reconstrucţie. Cunoştinţa mea este gata să stăm de vorbă în trei şi să vă spună ce e la Misurata. Aştept răspunsul dvs.”, afirmă Has într-un email adresat lui Pitiş.

Documentele arată că Tel Drum a decis încă din octombrie 2010 să-şi înfiinţeze o reprezentanţă (sucursala sau filială) în Republica Socialistă Libiană. “Fratele conducător” ţinea încă de toate pârghiile puterii acolo. Revoluţiile nu începuseră în Magreb, iar teleormănenii pândeau contractele mari de infrastructură ale regimului gaddafist.

S-au băgat la orice înseamnă şantier pe bani publici: drumuri, poduri, autostrăzi, mentenanţă, canalizare, alimentare cu apă, spaţii verzi în zonele urbane, irigaţii, construcţii industriale şi civile. Directorul Petre Pitiş a fost desemnat reprezentantul Tel Drum în faţa autorităţilor libiene, să deschidă conturi bancare, să plătească impozite, să angajeze oameni etc.

Potrivit obiceiurilor locale, Tel Drum a dat scris că n-a avut niciodată relaţii cu statul Israel, că nici nu va avea vreodată şi că noua societate sau angajaţii ei nu vor interveni în afacerile interne ale Jamahiriei. Documentaţia depusă respectă cu atenţie terminologia de lemn a dictaturii arabe.

Dimensiunea combinaţiei reiese din scrisorile de bonitate emise de cele două bănci româneşti pentru a servi Tel Drum în Libia. Unicredit Ţiriac Bank avansează chiar un plafon enorm de împrumut la care s-a fi încadrat compania în acea fază: 100 de milioane de dolari. Mai moderată, BRD îi certifică comportamentul de bun platnic, în condiţiile unui împrumut de 16 milioane de lei, aflat în derulare.

RÂSE a mai găsit un document intern de 20 de pagini, cu indicatori tehnici şi necesar de materiale. Bazat pe un caiet de sarcini libian, draftul vizează executarea reţelei de drumuri, trotuare şi iluminat public în oraşul Hun, capitala districtului Jufra din centrul ţării.

Laudacii cei mai mari sunt primăria Alexandria şi Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman. Cuvintele de ordine sunt excelentă, profesionalism, eficienţă, standarde înalte, aşa cum drumarul a dovedit în judeţ. La primărie a semnat edilul Victor Dragusin şi la CJ – adjunctul lui Liviu Dragnea, Eugen Ovidiu Vlad.

Citeşte şi
Cum funcţionează încercarea de demobilizare a electoratului lui Dan Barna

Dan Barna este, în acest moment, pericolul numărul unu pentru actualul establishment politic corupt. Şi,

Poliţia Teleorman cere Rise Project divulgarea surselor TeleormanLeaks

Rise Project anunţă ultimele presiuni pe care Dragnea le face asupra sa. Poliţia Teleorman cere

Rise Project este ameninţată de o PSD-istă urmărită penal

Ancuța Gianina Opre se împrieteneşte tot mai mult cu jurnaliştii de investigaţie de la Rise

Dan Barna: Şefa ANSPDCP să demisioneze pentru că ameninţă presa

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că şefa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu

Liviu Dragnea s-a lepădat de fi-su din motive foarte serioase

Liviu Dragnea are toate motivele să se lepede de toată lumea care îl cunoaşte şi

Audieri DNA în serie în clanul lui Liviu Dragnea. Laţul se strânge

Audieri DNA în serie au loc în aceste momente în rândul membrilor clanului lui Liviu

DNA confirmă: Faptele descrise în nota DGPI, parţial investigate

Unele porţiuni dn investigațiile jurnalistice RISE Project sunt obiectul unui dosar penal pe rolul DNA.

RISE Project: Cine este Liviu Dragnea. Conexiunea cu TelDrum

Publicaţia de invetigaţii RISE Project a publicat ancheta anunţat asupra lui Liviu Dragnea. Conform acesteia,

Poliţie politică pentru Dragnea contra RISE Project: ANAF

RISE Project se confruntă o încercare de intimidare de tip poliţie politică din partea Fiscului

Dragnea i-a spus lui Dăncilă: Indiferent ce-ar fi, nu plecaţi de la guvernare!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Liviu Dragnea i-a cerut, după rezultatele slabe înregistrate la

Share