home POLITICA #Rezist, din nou pe Palatul Regal, această seară, by Corupţia Ucide

#Rezist, din nou pe Palatul Regal, această seară, by Corupţia Ucide

Share

În continuarea evenimentului de acum două seri, provocat de activistul civic Cristian Mihai Dide, Corupţia Ucide organizează în această seară proiecţia #Rezist pe Muzeul de Artă. Muzeul este în aripa dinspre Restaurantul Cina, Biblioteca Centrală şi Atheneul Român a clădirii Palatului Regal.

UPDATE 23.02: De unde a pornit totul. Momentele încătuţării lui Cristian Mihai Dide.

UPDATE 22.55: Live de la Piaţa Revoluţiei. Dintr-o cameră a Hotelului Athenee Palace, un proiector inscriptionează pe Palatul Regal, aripa cu Muzeul de Artă, #REZIST. Din hotel, a ieşit Cristian Mihai Dide.

Forţele de ordine nu au putut să facă legătura între el şi proiector, dar i-au dat amendă pentru deranjarea liniştii publice. În acest timp, autorităţile dragniste încearcă avan şi încă nu reuşesc să descopere nici măcar din ce cameră se proiectează pe Palatul Regal #REZIST, darmite cine a închiriat camera aceasta.

Vineri seară, Dide a fost reţinut, brutalizat, încătuşat de Poliţia Română aici pentru că a refuzat legitimarea. În exclusivitate pentru Starea Presei, activistul civic a declarat că a refuzat încătuşarea pentru că se afla pe un domeniu privat.

Cristian Mihai Dide, reţinut şi încătuşat, dus pachet la Secţia 3 Poliţie

Anume el era în balconul comun de la ultimul etaj al unui bloc de vizavi de Palatul Regal. Balconul este condominiumul asociaţiei de proprietari a blocului, deci Poliţia nu avea voie legal să acţioneze acolo, decât la sesizarea unui locatar din bloc. În continuare, comunicatul integral Corupţia Ucide.

#Rezist, mărul discordiei momentului

Cristian Mihai Dide, un tânăr din București care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste îndreptate împotriva guvernelor PSD-ALDE și împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost încătușat, arestat și dus la secția de poliție deoarece a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă și pe Monumentul Revoluției din centrul Bucureștiului în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei.

Drept raspuns, Duminica, ora 21:30, ne strangem in fata muzeului de Arta, unde proiectam mesaje. Vino cu un laser verde, rosu, sau cu o lanterna. #lumineazăorașul

Daca nu ai laser, vino oricum, proiectam lumina cu led-urile telefoanelor. Este important sa fim sute de persoane care participam si luminam cladirea.

Din Constituţie

Cităm din Constitutia tarii noastre:
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

Cenzură

Intrebarea principala aici este: cum este posibil ca cineva sa trimita politisti, cu atata indarjire, ca sa legitimeze si sa amendeze un cetatean care participa la un eveniment al Primariei, un festival al luminii – cu lumina! (chiar si sub o forma de guerrilla). Din ce motiv, altul decat pentru a cenzura mesajul?

Daca ai laser verde, poti sa faci, miscand din maini, unul dintre cele 6 litere ale cuvantului REZIST. 6 lasere verzi ne permit sa proiectam cuvantul pe cladire.

Sau sa rotesti in cerc laserul verde, ca sa faci un 0, care arata realizarile noului guvern. Precum si realizarile/nivelul de transparenta a primarului Gabriela Firea.

Share