home POLITICA Rex Tillerson a venit în secret în România, din turneul asiatic

Rex Tillerson a venit în secret în România, din turneul asiatic

Share

Şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, este într-o vizită în România. Secretarul de stat american a sosit în România în urmă cu aproximativ o jumătate de oră.

Tillerson, diplomaţie cu Coreea de Nord până la prima bombă

În acest moment, NATO se restructurează, pentru că s-a ajuns la concluzia că actuala structură de securitate nu mai corespunde cu provocările puse pe tapet de Rusia Putinistă.

Vizita neoficială este un cadru politic în care nici o întâlnire a protagonistului nu este publică. Există însă o legătură organică între discuţiile cu partenerii strategici japonez, sud-coreean şi chinez şi escala făcută în România.

Rex Tillerson, fără program oficial în România

Rex Tillerson a venit din Asia, unde a avut un lung turneu diplomatic. Biroul de Presă al Ambasadei SUA a precizat pentru Digi24 că oficialul nu are nici un program oficial în România. Tillerson va înnopta în ţara noastră.

El a ales România pentru că este cea mai sigură ţară din România. Conform Realitatea TV, oficialul american ar trebui să se vadă şi cu prim-ministrul Mihai Tudose. Tillerson este unul dintre cei mai importanţi membri ai Consiiului de Securitate al SUA, alături de HR McMaster, dar şi de preşedintele Trump.

Nu a eistat, în tot acest turneu, decât o singură simplă strângere de mână între Putin şi Trump. În fine, este vorba despre vizita în Vietnam, explică analistul în chestiuni de securitate Iulian Chifu. Cele două mari teme sunt Coreea de Nord şi încă una, necunoscută acum.

Rex Tillerson s-ar întâlni cu Teodor Meleşcanu

Şeful diplomaţiei americane urmează să se întâlnească cu omologul său român, Teodor Meleşcanu. Şefului diplomaţiei americane ar urma să rămână în ţara noastră până mâine.

Pe o conivenţă internaţională, România are oficiu diplomatic la Phenian, iar Coreea de Nord are un altul la Bucureşti. Un alt subiect al discuţiilor oficialului american la Bucureşti ar fi situaţia geostrategică de la Marea Neagră, susţine fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

Share