Revoluţia confiscată. Care este starea naţiunii acum

Share

În 1989, analiştii din spatele puterii comuniste de la Moscova au ajuns la concluzia că România se află în pragul unei explozii sociale: Revoluţia. Cea veritabilă, nu fonfleuri. Până la capăt. Atunci au ridicat capacul unui cazan sub presiune, ca să detensioneze starea-limită în care se ajunsese.

• a se citi în curând: Factorii de input pentru Revoluţia Română

Sovieticii ştiau că, dacă nu ridică puţin capacul, este groasă. Mă bazez pe analiza istoricului Alex Mihai Stoenescu, care a consultat documente când afirmă acest lucru.

În cazul în care lucrurile stau astfel (şi semnalele indică acest fapt, este cea mai coerentă explicaţie a ciudăţeniilor de la Revoluţia din 1989), atunci Revoluţia confiscată este demonstrată.

Desigur că suntem într-un teritoriu al presupunerilor parţiale, dar nu avem încotro, acestea sunt datele pe care le cunoaştem azi. Avem un grup de agenţi conspiratori ai Moscovei, Frontul Salvării Naţionale, care pune ţara la cale ani în şir, apoi, în decembrie 1989, iese la suprafaţă şi confiscă Revoluţia, acaparând puterea.

Comuniştii naţionalişti ai lui Ceauşescu sunt înlăturaţi, cu o mişcare controlată, Revoluţia de la 1989, de bolşevicii internaţionalişti aflaţi în România, de ani de zile, sub protecţia Moscovei.

Revenind, dacă în decembrie 1989 nu avea loc Revoluţia, care a avut loc aşa cum a avut loc, controlată, cu acoperiri informative geopolitice multiple, analiştii sovietici estimau că la începutul anului 1990 ar fi urmat să aibă loc o explozie socială majoră şi lucrurile ar fi devenit cu adevărat incontrolabile în România.

România s-ar fi sucit probabil complet cu spatele la URSS, ar fi ieşit din Pactul de la Varşovia şi ar fi întors faţa spre Occident, dramatic, în foarte scurt timp, cu consecinţe geopolitice majore pentru URSS, într-un moment de maximă criză sistemică a Uniunii Sovietice.

Share