Revizuirea etnobotanică a reorganizării administrative

Share

~Călin Nicolescu~

Subiecte teribile se îngrămădesc pe taraba cu vorbe de la care se aprovizioneză tele-politicienii nostri. Reorganizarea administrativă a ţării şi revizuirea Constituţiei, laolaltă cu legi poate nu atât de importante la nivel instituţional, dar cu mare şi imediat impact efectiv, cum ar fi lupta împotriva etnobotanicelor sau a câinilor maidanezi.

crocodilulvostru

Există un numitor comun. Anume, dezinteresul total faţă de interesul general. Disimulat, cu mai multă sau mai puţină abilitate, în spatele unor declaraţii sforăitoare.

Bunăoară, am aflat de la premierul Boc că reorganizarea teritorială ar face absorbţia fondurilor europene o joacă de copii pentru birocraţia autohtonă. Sună bine, nu-i aşa? Atâta doar că fondurile europene oricum sunt alocate pe regiuni de dezvoltare, care nu ar avea de ce să fie modificate de Bruxelles în perspectiva reorganizării.

Nici Opoziţia nu-i mai prejos. Liderii USL au „descifrat” imediat intenţiile ticăloase ale PD-L: <<vor să escamoteze o viitoare înfrângere catastrofală în alegerile locale, unde în loc de 41 de consilii locale ar trebui să lupte doar pe 8 fronturi de consilii regionale>>.

O mostră de responsabilitate marca USL, pentru care reducerea drastică a costurilor pe care le presupune întreţinerea a 8 aparate birocratice locale, in loc de 41, ca şi posibilitatea susţinerii unor proiecte locale de anvergură mai mare, păleşte în faţa perspectivei de a-şi umili adversarul de 41 minus 8 ori mai mult!

Merită menţionată aici şi poziţia celebrilor „oameni serioşi” din politichia noastră, aşa cum s-au marketat chiar ei pe piaţă. Mă refer la UDMR-işti. Liderii unguri… citeste tot pe BiziDay

Share