home POLITICA Republica infractorilor şi Deveselu din capul lui Putin

Republica infractorilor şi Deveselu din capul lui Putin

Share

Să fie vreo legătură între faptele pe care le listăm mai jos? Oare Rusia a reacţionat astfel la ultimele evoluţii geopolitice?

În România, ieri, borfașii consacrați, posibilii infractori și companionii lor din Parlament au încercat să facă un pas înainte și să castreze încă puţin tânărul stat de drept român, care de-abia ce s-a înfiripat:

au fost votate nişte modificări extrem de grave ale Codului Penal, ce ar întoarce România înapoi cu zece ani, pe vremea când Rodica Stănoiu nu mai ştia prin ce tufe să se ascundă când i se cerea să dezincrimineze jurnaliştii. Parlamentarii au pus astfel la cale ca DNA şi marii corupţi dintre ei (pentru ei, între ei, printre ei) să devină două ţări diferite, ce nu se cunosc. Procedura e în curs.

trei parlamentari foarte controversaţi, specializaţi în fructul dicotiledonat al amnistierii bieţilor puşcăriaşi de drept comun, ce n-au loc să doarmă, sărăcuţii, 1,4 dintre ei într-un pat, au readus pe tapet amnistierea marilor corupţi. Deocamdată, iniţiativa a fost amânată.

proiectul de lege a minelor. A fost respins în Cameră, din cauza voturilor insuficiente. Pericolul planează în continuare. În romanul SF de excepţie al lui Frank Herbert, “Dune”, familia mafiotă Harkonnen conduce cu mână de fier planeta Giedi Prime din sistemul solar Ophiucus, exploatându-i resursele iraţional şi distrugând ecologia a ceea ce cândva a fost un paradis verde. Parcă ne pregătim să facem şi noi la fel.

După semnarea de către R. Moldova a Parteneriatului cu UE, Putin a avertizat că prezenţa scutului antirachetă de la Deveselu e în măsură să dezechilibreze strategic lumea, într-un moment când la Kiev adepţii apropierii Ucrainei de UE pun în mare dificultate puterea filorusă, pe Ianukovici şi guvernul său, ajunşi la ora represiunii în forţă.

Să fie vreo legătură între ideile fixe ale silovikilor ruşi, care se simt agresaţi de apropierea graniţei geopolitice de fruntariile lor, semnarea Parteneriatului cu UE de către R. Moldova, starea de political unrest din Ucraina şi evenimentele din România? Oare Putin a mai bătut puţin România ca să priceapă Washingtonul?

Citeşte şi
În apropiere de graniţa cu Ucraina sunt sute de tancuri ruseşti, importante capacităţi ofensive, relevă
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că și-a contramandat vizita pe care urma să o facă
Un protest al organizațiilor din cadrul Alianței pentru Centenar va avea loc sâmbătă, în faţa
Experimentata trupă ucrainiană HardRock O.Torvald vine la Eurovision 2017 cu una dintre cele mai frumoase
Ucraina, ţara-gazdă a Eurovision, i-a interzis reprezentantei Moscovei să intre în ţară. Rusia a reacţionat
După ce a finalizat testele cu rachete în largul coastei Crimeei, mesajul transmis de Ucraina
Ca răspuns la exerciţiile militare anunţate de Ucraina în apele sale teritoriale din vestul Peninsulei
În urmă cu puţin timp, la începerea Olimpiadei de la Rio, atrăgeam atenţia asupra obiceiului
Un lanţ de similitudini şi paralelisme relative domină analiza despre situaţia Ucrainei, cea a R.
Stratfor susţine că în august reîncepe războiul din Ucraina, iar Acordul Minsk-2 este doar o
Share