home CORUPTIE, ECONOMIE, POLITICA Repatrierea aurului a fost acceptată de Curtea Constituţională

Repatrierea aurului a fost acceptată de Curtea Constituţională

Share

Propunerea iniţiată de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae privind repatrierea aurului (91,5% din rezerva internaţională de aur a României) a fost discutată de Curtea Constituţională, care a respins sesizarea PNL.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Judecătorii CCR au decis să respingă sesizarea pe motiv de oportunitate. Prin urmare legea este constituţională. În obiecţia de neconstituţionalitate la Legea pentru modificarea articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, PNL şi USR susţin că proiectul a fost adoptat fără consultarea prealabilă a Băncii Centrale Europene, încălcând astfel obligaţiile asumate de România prin Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) şi alte norme europene obligatorii.

„Obligatia consultării Băncii Centrale Europene în legătură cu orice amendament care urmează a fi adus Statutului băncii centrale naţionale a fost stabilită prin art. 127 alin. (4) al TFUE care prevede că BCE trebuie consultată cu privire la orice act al Uniunii propus în domeniile care ţin de competenţele sale, precum şi de autorităţile naţionale, cu privire la orice proiect de reglementare în domeniile care sunt de competenţa sa, dar în limitele şi în condiţiile stabilite de Consiliu, în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 129 alineatul (4). În domeniile care ţin de competenţele sale, BCE poate prezenta avize respectivelor instituţii, organe, oficii sau agenţii ale Uniunii sau autorităţilor naţionale”, arată partidele de Opoziţie în textul sesizării.

”Dacă vă aduceţi aminte, ministrul Economiei Bădălău, întrebat fiind ce o să faceţi cu aurul României, o să facem ghiuluri şi inele, asta a declarat domnul Bădălău şi noi nu vrem ca aurul din rezerva naţională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, Dragnea, ca băieţii ăştia să facă ce vor cu acest aur, eventual să-l transforme, aşa cum a declarat domnul Bădălău, în ghiuluri şi inele”, a afirmat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Citeşte şi
Curtea Constituţională a admis sezisarea lui Florin Iordache pe completurile de 3 judecători, de la
Curtea Constituțională (CCR) a respins cu unanimitate de voturi legea pentru elaborarea și actualizarea Strategiei
USR și PNL anunță că vor ataca la Curtea Constituţională proiectele de modificare a Codurilor
Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta
Preșdintele Klaus Iohannis a condamnat adoptarea Codului penal în Camera Deputaților și a anunțat că
Curtea Constituţională a decis marţi să sesizeze Comisia de la Veneţia. De asemenea, Secretarul General
O încălcare clară a independenţei sistemului judiciar - astfel califică un înalt oficial OECD directa
Curtea Constituţională a admis, marţi, sesizările PNL şi USR referitoare la înfiinţarea Comisiei parlamentare de
Curtea Constituţională a României dornene joacă pe faţă în favoarea PSDragnea, rezultă din conearea datelor
Curtea Constituţională a respins sesizarea PN. Aceasta se referea la modificările aduse Legii ANI, care
Share