home CORUPTIE, POLITICA Relu Fenechiu s-a cadorisit cu un nou dosar la DNA

Relu Fenechiu s-a cadorisit cu un nou dosar la DNA

Share

Fostul politician liberal ieşean Relu Fenechiu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență și participație improprie la infracțiunea de spălare a banilor.

Acuzaţiile procurorilor anticorupţie vizează fapte comise de Relu Fenechiu în perioada anilor 2008–2014. Fenechiu era deputat și lider al filialei judeţene PNL Iaşi. DNA l-a pus astfel sub urmărire penală pe Fenechiu în al treilea dosar de corupţie, informează Ştirile TVR.

Potrivit procurorilor DNA, Fenechiu ar fi pretins şi primit 4,3 milioane de euro. Banii erau de la o firmă, pentru facilitarea încheierii unui contract. Acest contract era cu Ministerul Educaţiei, pentru etapa a V-a a Programului „Sistem Educațional Informatizat“.

Relu Fenechiu, şpaga în numerar

O parte din bani, 2,5 milioane de euro, ar fi fost primiţi de către Fenechiu în numerar, susţine DNA. Restul banilor ar fi fost primiţi prin “două societăți comerciale, în baza unor contracte de consultanță, ce atestau operațiuni comerciale fictive“.

O parte din suma de bani pretinsă — 2.500.000 euro — a fost remisă în numerar suspectului, în două tranșe, printr-un intermediar, susțin anchetatorii. Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în ianuarie 2014.

Share