Regimul de la Beijing tine stadioanele goale de frica demonstratiilor

Share

FOTOINFO: Rinduri goale la meciul de fotbal feminin de la Tianjin 12 august 2008. Sursa Peter Parks/AFP/Getty Images

Imensul numar de locuri goale de pe stadioanele olimpice din Beijing, despre care se sustine ca sunt “vindute pina la ultimul loc”, au uimit atit atletii, cit si publicul spectator din toata lumea.

De curind insa, misterul a inceput sa fie dezlegat. Purtind bannere pe care sta scris “Cautam bilete”, vizitatorii din afara Chinei pot fi vazuti pretutindeni in Beijijng.

In acelasi timp, cei care au sansa de a ajunge pe stadioane observa cu stupoare ca sunt aproape goale. In timp ce rudele atletilor bintuie disperati Beijing-ul in cautare de bilete, stadioanele sunt goale.

Motivul? Conform mai multor comentatori, regimul comunist din Beijing este extrem de ingrijorat de posibilitatea ca pe stadioane sa fie organistadion+gol pzate proteste contra guvernului. Aparent, regimul a fost mai putin preocupat de posibilitatea aparitiei protestelor in preliminarii, asa ca biletele pentru aceste evenimente au fost usor de gasit.

Dar, pentru evenimente importante precum finalele diverselor turnee, biletele sunt de negasit, din cauza fricii regimului ca militantii pentru drepturile omului se pot inflitra pe stadioane si pot incepe manifestatii.

Asa ca este de asteptat ca pentru finale biletele sa fie pur si simplu de negasit. Un exemplu este finala la baschet masculin, unde in tribune se asteapta sa fie prezenti sefi de state.

Citeste articolul complet pe Epoch Times

Share