home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Realitatea TV influenteaza votul

Realitatea TV influenteaza votul

Share

Postul de televiziune Realitatea TV influenteaza cu buna stiinta votul, cel putin de la ora 13.00, prezentand in main–ul website-ului rezultate partiale ale exit-poll-urilor a trei dintre institutele de sondare a opiniei publice pe website-ul Realitatea TV.

Ironia face ca, in timp ce incalca Legea alegerilor prezidentiale, tot Realitatea TV vorbeste despre metodele de fraudare care se practica la sectiile de votare. Defapt, de dimineata incepand inca, principala preocupare a acestui post de televiziune este sa arate cat de multe fraude se fac la sectiile Realitatea TV pde votare, pentru a construi baza de argumentatie pe care, la sfarsitul zilei, marii analisti de tembelvizor ne vor spune ca alegerile (ce vor fi foarte favorabile lui Traian Basescu) au fost falsificate. Apoi vor veni partidele din Coalitia Anti-Basescu, in frunte cu PSD, urmat de PNL, care vor afirma ca PD-L a falsificat alegerile.

Ceea ce ma distreaza oarecum este ca, printre cei care au pus botul la vrajeala si contribuie la campania aceasta murdara, de influentare a votului, sunt tovarasii de la Ziare.com.

Penibil este ca omul pus sa croseteze stirea aici este bietul Lucian Hainarosie. Repet: aceasta practica influenteaza votul si este ilegala. La fel de ilegale sunt stirile date de Agentia de presa Mediafax, Ziarul Financiar, in general poti sa vezi hemoragia de incalcari ale legii romane in rezultate Google.

Ipocrizie, dezinformare, manipulare = Realitatea TV

Uitandu-te pe Realitatea TV, constati ca aici, folosind tehnica limbajului dublu (o chestiune care in timpul Razboiului Rece a caracterizat, spre exemplu, politica Uniunii Sovietice), pe post nu se pomeneste absolut nici un cuvintel despre rezultatul partial din exit-poll-uri, ci doar ni se face, din cand in cand, numaratoarea orelor ramase pana la momentul de la orele 21.00, cand se vor anunta exit-poll-uri.

Cu alte cuvinte, Realitatea TV, pe sticla, o face pe niznaia, ca nu stie nimic de partiale pe exit-poll-uri. Adicatelea au lasat ilegalitatea sa se rostogoleasca-n informatie pe Internet, neavand tupeul sa o dea si pe post.

Mai mult, titlul dat in main-ul ilegal este tot o dezinformare. Initial, cand era clar ca inca nu venisera multi dintre votantii lui Basescu la urne, Realitatea TV titra ca “Geoana si Basescu merg umar la umar”.

Atentie: Geoana si Basescu, nu Basescu si Geoana, asa cum era normal, avand in vedere ca chiar si cele mai optimist exit-poll pentru Geoana il dadea doar la egalitate cu Basescu.

Trebuie sa spun ca am cunoscut astfel de tactici de manipulare si dezinformare pe larg in anul electoral 2004, cand “Gardianul” palma cat putea avansul dreptei in optiunile electorale, evident in toate sondajele de opinie.

(urmeaza)

Share