home CORUPTIE, POLITICA Război în PSD, între organizaţiile din sud şi cele din Transilvania

Război în PSD, între organizaţiile din sud şi cele din Transilvania

Share

Cu cât piaţa electorală potenţială a PSD se îngustează, cu atât găştile din partid se bat între ele pentru putere, pentru a ocupa locuri eligibile pe liste.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Preşedintele PSD Constantă, Felix Stroe, a reacţionat dur, după ce Vasile Dîncu, susţinut de organizaţii PSD din Ardeal pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Naţional al PSD, a atacat organizaţiile din sudul ţării.

”Este inadmisibil că aceste afirmaţii ‘separatiste’ să vină din partea unui personaj politic tocmai din Ardeal, care ar trebui să ştie caracterul jignitor al unor asemenea diferenţieri regionale. Dl. Dîncu a făcut parte din conducerea unei organizaţii PSD (Cluj) care n-a obţinut niciodată în alegeri rezultate remarcabile şi cu atât mai mult ar trebui să ia exemplu din experienţa altor organizaţii de partid, indiferent de localizarea lor geografică. Vehicularea unor aşa-zise criterii de superioritate ‘geo-politica’ este nu numai toxică, dar alimentează şi alte curente separatiste, care consideră o regiune istorică mai ‘desteapta’ decât alta.

Cultura politică a unei ţări, despre care vorbeşte dl. Dîncu, e creată de activitatea politică concretă, de viaţă de partid de zi cu zi, de eforturile făcute nu numai în campaniile electorale şi la adunările de alegeri. Contează rezultatele obţinute şi nu apariţiile meteorice, cu aer de superioritate şi suficienţă.Dacă criticile ar fi venit din partea unui lider de filială care a muncit şi a obţinut rezultate notabile, cu atât mai mult în Transilvania, poate că ar fi avut o substanţă practică.

Altminteri, prelegerile sale teoretice despre doctrine şi programe ideologice sunt pur şi simplu superflue.

Dl. Dîncu ‘se gândeşte de două ori’ să facă acest pas, de reîntoarcere în PSD, cu scopul declarat de a prelua şefia Consiliului Naţional al partidului. Poate ar trebui să se gândească de trei, de patru ori, sau să se gândească exact de câte ori a balansat, înăuntrul şi în afară PSD. Poate ar fi mai bine şi pentru dânsul şi pentru Partidul Social Democrat”, a declarat Felix Stroe.

Vasile Dîncu a lansat un atac dur la adresa organizatiilor PSD din sudul ţării. „Nu reprezintă nimic din punct de vedere politic şi nici din punct de vedere al culturii politice din România”, a declarat Dîncu, pentru Look Plus.

Preşedintele CJ Giurgiu, Maria Mina, omul de paie al lui Niculae Bădălău, reacţionează violent, după ce Vasile Dîncu, susţinut de organizaţii PSD din Ardeal pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Naţional al PSD, a atacat organizaţiile PSD din sudul ţării.

„Am citit cu surprindere în media de ieri judecăţile de valoare cu pretenţii elitiste al domnului Vasile Dancu, ardelean de origine, sociolog de profesie şi intelectual public prin bunăvoinţa presei. În calitatea mea de politician relativ tânăr, care crede în valorile social-democrate moderne şi susţine cu hotărâre că şansa de dezvoltare a României este cu PSD la putere, îi transmit domnului Dîncu următoarele:

-Atat Moldova, cât şi Transilvania au fost reprezentate în permanenţă în structurile de conducere ale partidului şi chiar a existat o filosofie a partidului de politici echivalente în reprezentarea tuturor regiunilor istorice.

-Daca ne uităm cu atenţie, inclusiv la nivel de miniştri, secretari de stat, şefi de agenţii, Transilvania şi Moldova, dar mai ales Transilvania, au avut pe perioada guvernărilor PSD din ultima vreme poziţii ocupate, care, meritocratic vorbind, nu justificau rezultatele obţinute la alegeri. Este evident faptul că pentru unii lideri din vestul ţării conceptul de meritocraţie este unul legat, mai degrabă, strict de individ şi nu de performanţele organizaţionale.

-Ma tem că sintagma pe care domnul Dîncu o foloseşte, aceea de ‘cultura organizationala’ a PSD este una golită de conţinut sau, mai precis, improprie şi nespecifica organizaţiei noastre. În naivitatea mea, am crezut şi cred în continuare că acest concept de cultură organizaţională incuba, din perspectiva social- democrată, valorile toleranţei, respectului reciproc, întrajutorării colegiale, performanţei politice şi mai ales a loialităţii faţă de partid. Mă tem că toate aceste lucruri îi sunt străine domnului Dancu şi că singura sa dorinţă este de a acapara, inclusiv cu ajutor extern, puterea în partid. Totodată, cred că un partid sau un politician este respectat dacă performeaza electoral şi politic.

Organizaţiile de mai la sud de Carpaţi au dovedit, şi nu o dată, că ştiu să performeze şi să adauge plus valoare PSD. De aceea, consider că domnul Vasile Dîncu, prin afirmaţiile sale, nu numai că a produs stupefacţie membrilor şi prejudiciu de imagine partidului, dar a şi lăsat impresia unei conduite dominate de intoleranţă, gândire nedemocratică şi discriminare regională.

În încheiere, ţinând cont de aceste lucruri, solicit domnului Dîncu scuzele sale publice faţă de jignirile aduse organizaţiilor PSD din sudul ţării!

P.S. Sunt total în asentimentul domnului Mihai Tudose, îl propun pe domnul Vasile Dancu să candideze la funcţia de primar al oraşului Cluj-Napoca, asta pentru că a venit vremea aducerii în echilibru a drepturilor şi obligaţiilor domnului Dîncu, în raport cu PSD”, a scris Mina, pe Facebook.

Share