home CORUPTIE, POLITICA Rareş Bogdan despre PSD: „N-ai cum să-i dezveţi să-şi retragă trompa din rezervorul naţional”

Rareş Bogdan despre PSD: „N-ai cum să-i dezveţi să-şi retragă trompa din rezervorul naţional”

Share

Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă că liderii PSD au pus deja ochii pe cele 31 de miliarde de euro, care vor fi oferite României de Uniunea Europeană.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„N-ai cum să-i dezveţi să-şi retragă trompa din rezervorul naţional”, spune Bogdan.

„Goarnele pesediste şi acoliţii lor îşi freacă mâinile deoarece României i-au fost alocate peste 31 de miliarde de euro din bugetul de reconstrucţie europeană, asta pe lângă miliardele pe care le poate accesa prin programul de sănătate sau cel de diminuare a pagubelor de pe piaţa muncii. Banii aceştia sunt pentru pesedisti că o cadână care dansează din buric. Căci da, eunucii se visează sultani.

Ditamai bănetul gâdilă atât de frumos urechile unor indivizi care adorm cu sunetul pungii în timpan încât au uitat de înfiinţarea Parchetului European. Dacă n-au făcut-o, se gândesc că aşa cum au reuşit până acum să-şi ia partea leului, prin firme de casă şi clienţi transformaţi în sponsori, vor reuşi să se strecoare şi de-acum încolo. Somn uşor, ce să zic… Infractorii, mai ales cei cu gulerele albe, au subestimat mereu capacitatea instituţiilor de a-i descoperi, cu gândul liniştitor la anii în care au construit adevărate reţele secrete de drenare a banului public. Din aceste reţele fac parte interlopi, politicieni, înalţi funcţionari, foşti securişti remaniaţi odată cu procesul aderării euro-atlantice, actori mediatici, dar şi slujbaşi ai justiţiei, chemaţi să intervină în momente delicate ale ontologiei politice din România.

N-ai cum să-i dezveţi să-şi retragă trompa din rezervorul naţional. Un fost lider PSD de tristă amintire se laudă în mai 2019 ca el are grijă cel mai bine de buzunarele cetăţenilor. S-a văzut cum!

(…) Spaima că nu vor fi ei cei care administrează banii este, însă, crâncenă. Sunt curios, însă, cu ce vor înlocui mitul străinului rău pentru a încerca să dinamiteze Executivul liberal. Cu ce minciună sunt dispuşi să joace pesedistii ultima carte, pentru a se salva politic? Oare aşa zis-a conspiraţie mondială care ar fi născut un virus pentru a controla minţile tuturor?”, a scris Rareş Bogdan, în EVZ.

România se situează printre statele care vor beneficia cel mai mult de fondurile alocate prin noul instrument de redresare, în valoare de până la 750 de miliarde de euro, prezentat miercuri de Comisia Europeană, potrivit unui document consultat de agenţia DPA.

Potrivit acestui document, Executivul comunitar a alocat pentru România suma de 19,626 miliarde de euro, reprezentând granturi, singurele state care au alocate sume mai mari fiind: Italia (81,8 miliarde de euro), Spania (77,32 miliarde de euro), Franţa (38,77 miliarde de euro), Polonia (37,69 miliarde de euro), Germania (28,8 miliarde de euro) şi Grecia (22,56 miliarde de euro).

Comparativ, o serie de state dezvoltate au alocate granturi de valori mult mai mici precum Danemarca, 2,15 miliarde de euro, Belgia 5,48 miliarde de euro, Olanda, 6,75 miliarde de euro, Austria, 4,04 miliarde de euro, Finlanda, 3,46 miliarde de euro, şi Suedia, 4,69 miliarde de euro.

Pe lângă granturi, statele membre UE vor beneficia şi de împrumuturi. În cazul României, documentul consultat de DPA prevede împrumuturi în valoare de 11,580 miliarde de euro astfel că suma totală, granturi şi împrumuturi, alocată României este de 31,206 miliarde de euro.

Comparativ, Italia ar urma să primească fonduri în valoare totală de 173 miliarde de euro, din care 81,8 miliarde de euro sub formă de granturi şi 91 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, iar Spania va primi o sumă totală de 140 miliarde de euro, din care 77,32 miliarde de euro sub formă de granturi şi 63 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Urmează Polonia, cu o sumă totală de 63,83 de miliarde de euro, Franţa cu 38,772 de miliarde de euro, Grecia cu 31,997 de miliarde de euro, România cu 31,206 de miliarde de euro şi Germania cu o sumă totală de 28,806 de miliarde de euro.

Potrivit planului Comisiei, banii vor fi oferiţi sub formă de granturi şi împrumuturi. Statele membre vor trebui să solicite finanţare, prezentând proiectele pentru care ar dori să cheltuie banii.

Însă propunerea prezentată miercuri de Comisia Europeană are nevoie de aprobarea tuturor celor 27 de state membre UE, care au opinii diferite cu privire la acest subiect.

Citeşte şi
Rareş Bogdan, categoric: PSD să-şi ia adio de la guvernare!

Vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Antena 3: „Cât timp va fi Klaus Iohannis Read more

Rareş Bogdan explodează contra traseismului politic din PNL

Prim-vicepresedintele PNL, Rareş Bogdan, a criticat dur acceptarea de către PNL a numeroşi traseişti din Read more

Rareş Bogdan solicită reducerea la 300 de parlamentari

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan anunţă în premieră că solicită reducerea numărului de parlamentari la 300, Read more

Rareş Bogdan: Preşedintele are toată strategia făcută, pas cu pas

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat că PNL va merge astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Read more

Rareş Bogdan vorbeşte despre bătălia pentru Primăria Capitalei

Euroarlamentarul PNL Rareş Bogdan arată că numai dreapta unită o poate învinge pe Gabriela Firea, Read more

Rareş Bogdan: „Sunt fierţi, sunt pe tavan! Să vă aduceţi aminte de zilele astea!”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan are o primă reacţie dură, după ce pesedistii au votat în Read more

CURS, firma lui Buble, spune că Firea este favorita bucureştenilor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, are cea mai mare cotă de încredere pentru un Read more

Codrin Ştefănescu îl face dobitoc pe Rareş Bogdan pentru că l-a ironizat pe Dragnea

Două figuri marcante ale aripii peremiste din PSD, Codrin Ştefănescu şi Ionel Arsene, îl atacă Read more

Rareș Bogdan: PNL nu are cum să nu aibă candidat propriu la Capitală

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat că este exclus ca liberalii să nu aibă candidat Read more

Rareş Bogdan: Am venit să guvernăm pentru zece ani România!

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat duminică, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, că liberalii Read more

Share