home EVENIMENT, POLITICA Rareş Bogdan: Dacă pe o uşă intră Tăriceanu, pe alta ies eu!

Rareş Bogdan: Dacă pe o uşă intră Tăriceanu, pe alta ies eu!

Share

Rareş Bogdan a anunţat că, dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va fi acceptat în PNL el va demisiona imediat din partid.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Tariceanu văd că emite tot felul de pretenţii să se întoarcă în PNL. Vă spun din start, ca să fie lucrurile extrem de clare. În momentul în care intră pe o uşă Călin Popescu Tariceanu, Rareş Bogdan iese pe cealaltă uşă. Timp de trei ani de zile acest om a torpilat statul de drept. Trei ani de zile a distrus imaginea României alături de Liviu Dragnea. Trei ani de zile a pus pumnul în gura presei libere. Eu nu uit aceste lucruri.

Le mulţumesc, şi faptul că stăm azi în aceeaşi barcă înseamnă deja mult pentru mine. Ludovic Orban a fost extrem de tolerant, negociază permanent după ce acum un an de zile era făcut în toate felurile de Călin Popescu Tăriceanu. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pupăm pe gură şi să mergem în fata stării civile.

Grupul ALDE ne-a votat guvernul. Pentru asta au primit suficiente din partea PNL. Participă la guvernare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne şi iubim. Ne respectăm, să stea în casa lui. Azi a afirmat că PNL s-a reînfiinţat în casa sa. E adevărat, dar în casa lui Dan Amedeo Lăzărescu, un intelectual cu 18.000 de volume pe care Călin Popescu Tăriceanu le folosea doar ca viitor manechin”, a declarat Rareş Bogdan pentru G4Media.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a postat pe Facebook un mesaj în care lauda PNL şi sugerează că este cazul unei fuziuni între ALDE şi PNL. El considera că mişcarea liberală din România poate fi consolidata în viitor, subliniind că în cei 30 de ani de la reînfiinţarea PNL a făcut totul ca să nu trădeze ideile liberale.

„Am încercat, în cei 30 de ani de când slujesc liberalismul, să fac tot ce ţine de mine să nu trădez ideile liberale. În anii ’90 am militat cu tărie pentru o transformare profundă a României ‘prin noi insine’, apoi am condus primul guvern liberal de după Revoluţie, cel care a adus integrarea României în Uniunea Europeană şi a adus o perioadă de bunăstare pentru toţi romanii. (…)

Mişcarea liberală din România poate fi consolidata în viitor. Azi, liberalismul nu mai e reprezentat doar de un partid. Azi, pe această scenă a apărut şi ALDE. La 30 de ani de la reînfiinţare urez ‘La mulţi ani’ Partidului Naţional Liberal şi tuturor liberalilor!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

El aminteşte că a fost atât simplu membru de partid, cât şi preşedinte al PNL, că a fost „înăuntru, dar şi în afară partidului”. „Am sprijinit, dar am fost şi în dezacord cu deciziile partidului. Pentru că eu cred că un liberal e în primul rând un om liber”, a adăugat Tăriceanu. Acesta a adăugat ca în 2014 a continuat proiectul liberal.

„Ambiţia mea şi a colegilor mei a fost aceea de a face ALDE un continuator al liberalismului conservator din România. Eram conştient încă de atunci, la fel ca şi acum, că va necesita multă muncă. Totuşi, am în continuare convingerea că alături de colegii mei din ALDE putem să atingem acest obiectiv”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE susţine că nu există în România un partid la fel de glorios că Partidul Naţional Liberal al Brătienilor.

„În casa părinţilor mei de pe fostul bulevard Ana Ipătescu a renăscut Partidul Naţional Liberal, în zilele pline de speranţă ale sfârşitului de decembrie din anul 1989. Erau acolo Dan Amedeu Lăzărescu, soţul mamei mele, Sorin Bottez, Ionel Sandulescu, Nicu Enescu. Îmi amintesc frământările lor, dorinţa lor de a reînnoda tradiţia liberală, brutal şi tragic întreruptă de cizmă comunistă. Nu există şi nu văd cum ar mai putea exista în România un partid la fel de glorios că Partidul Naţional Liberal al Brătienilor. De numele lui se leagă independentă de stat de la 1877, făurirea Regatului României şi înfăptuirea României Mari. Liberalii au introdus reforma agrara, organizarea administraţiei unitare, cea mai democratică Constituţie – cea din 1923”, a mai scris Tăriceanu.

Citeşte şi
Tăriceanu îi face lași pe cei care sunt nevoiți să se izoleze

Un nou mesaj delirant al lui Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid (ALDE) este cotat Read more

Tăriceanu vrea eliberarea din pușcării a medicilor infractori

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut Guvernului să îi scoată din închisori pe medicii Read more

Călin Popescu Tăriceanu: „Medicii îşi dau demisiile pe bandă rulantă”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un nou fake-news, susţinând că „medicii demisionează pe bandă Read more

Tăriceanu cere sesizarea CCR la acuzaţiile aduse de DNA

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat conducerii Senatului să sesizeze Curtea Constituțională cu un Read more

Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

Tăriceanu: „Iohannis şi Orban au ştiut din timp de acest virus!”

La scurt timp după apariţia celui de-al patrulea deces, Tăriceanu a sugerat că Iohannis şi Read more

Ludovic Orban îi dă afară din Guvern pe oamenii lui Tăriceanu

Printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, Claudiu Daniel Catană a fost eliberat la cerere din Read more

Tăriceanu se teme acum de percheziţie fără mandat de la judecător

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, a decretat târziu starea Read more

Tăriceanu: „Regimul Iohannis ar putea cenzura presa care nu-i ridică osanale”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îşi continuă atacurile delirante la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.Tăriceanu afirmă Read more

Tăriceanu profită de epidemie ca să-i asmută pe români contra DNA

ALDE Tăriceanu continuă să profite de epidemia de coronavirus pentru a-şi urmări interesele politice. Într-un Read more

Share