Rareş Bogdan: Am venit să guvernăm pentru zece ani România!

Share

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat duminică, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, că liberalii trebuie să se pregătească de o guvernare „pentru zece ani România”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Principalele declaraţii:

– Adevăratele bătălii şi victorii sunt convins că vor veni în acest an. Ne aşteaptă un an plin, cu candidaţi la alegerile locale care vor câştiga alegeri în trombă în mult mai multe localităţi decât acum şi cu un număr de parlamentari care sper să se dubleze sau nu în urma anticipatelor sau nu. Sper că anticipate.

– Laura Codruta Kovesi, şefa la Parchetul European, o victorie care nu putea să aibă loc fără liberalii din Parlamentul European şi fără preşedintele României.

– Noi nu am venit să guvernăm nici pentru trei luni, nici pentru un an, nici măcar pentru patru sau cinci ani. Am venit să guvernăm pentru zece ani România.

– Acum o să fiu, probabil, mai puţin simpatic, până acum am fost extrem de politically correct. Vreau să vă spun o chestiune extrem de simplă: dragii mei, cei care sunteţi miniştri în Cabinet, trebuie să înţelegeţi că, în afara faptului că premierul României v-a ales şi a făcut-o foarte bine, trebuie să înţelegeţi că nu sunteţi singuri acolo şi că fără primarii, deputaţii, europarlamentarii şi liderii partidului nu reprezentaţi foarte mult. Legătura cu ei este obligatorie şi sper din tot sufletul să înţelegeţi că trebuie să fiţi un ajutor în campaniile anului 2020 şi nu să trebuiască unii dintre ei să dea explicaţii pentru ceea ce faceţi dumneavoastră.

– Mă gândeam zile trecute împreună cu câţiva prieteni dragi şi dea sta vreau unora dintre dumneavoastră să vă spun să faceţi rugăciuni în fiecare zi în sănătatea lui Ludovic Orban şi vă spun de ce. Din trei motive. Unu: pentru că v-a ales să faceţi parte din echipa guvernamentală. Doi: pentru că m-a invitat, m-a susţinut să intru în PNL şi să, plec din presă, pentru că dacă aş fi rămas în presa nu ştiu cum aţi fi scos cămaşa şi cât de bine v-aţi fi simţit după câteva emisiuni făcute de mine cu Oreste Teodorescu, Cristi Diaconescu, Ion M. Ioniţă Stelian Negrea, nu mulţi, trei patru dintre dumneavoastră. Şi trei să-i mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban pentru faptul că este un adevărat pompier atomic comunica de multe ori şi pentru dumneavoastră. Nu consideraţi presa un duşman. Dacă nu comunicaţi, creaţi o problemă PNL, nu doar dvs, ci premierului.

– Ştiţi de ce merită să-l apreciaţi pe Ludovic Orban. Nu ştiu câţi ar fi putut sta la aceeaşi masă şi să le zâmbească cu cele şapte grupuri politice, care te făceau zob şi în toate felurile. Arata maturitate politică şi merită aplauzele dvs.

– Anul acesta va fi anul în care PNL îşi va arăta încă o dată forţa. Pentru mine şi pentru foarte mulţi, să ştiţi că Ludovic Orban este o surpriză extrem, extrem de plăcută. Este foarte bun ca prim-ministru, iar PNL nu va avea altul mai bun şi nu va avea nici în viitor. Faptul că a condus PNL la victoriile istorice îl pune în poll position politic de a câştiga şi anul viitor.

– Dacă priviţi cazul Ditrău, veţi vedea cum informarea de la televiziuni care n-au nicio legătură cu Bucureştiul, retorica urii promovată de FIDESZ-ul lui Viktor Orban, a creat o monstruozitate. Ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european. Sper să fie izolat pe teritoriul României.

Share