home EVENIMENT, POLITICA Rareş Bogdan afirmă: PSD nu are semnăturile pentru moţiune

Rareş Bogdan afirmă: PSD nu are semnăturile pentru moţiune

Share

Prim-vicepresedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat ca PSD nu a strâns semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură, în ciuda declaraţiilor făcute de liderii săi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Atunci când declara PSD aşa ceva, e exact pe dos. PSD nu are, astăzi, semnăturile necesare şi nu are nicio şansă să dea jos Guvernul Orban, iar noi am pornit pe un drum extrem de calculaţi, pas cu pas, un şah politico-electoral extrem de inteligent condus de Ludovic Orban pe de o parte, de preşedintele Iohannis, prin declaraţii extrem de clare, care vin practic de la declaraţiile de imediat de după câştigarea alegerilor prezidenţiale, şi susţinute de noi ceilalţi, încercând să-i sprijinim în spaţiul public tocmai în aplicarea acestui plan.

În orice situaţie, PSD a pierdut, PSD nu are şanse, azi, să dea Guvernul Orban, iar şi dacă dau jos Guvernul Orban, noi suntem cu planul îndeplinit. Mergem înainte pe subiectul anticipatelor.

Sigur, în cazul în care vor reuşi să dea jos Guvernul Orban, deşi eu personal mă îndoiesc extrem de serios că au capacitatea aceasta de a aduna 233 de voturi, vom avea surprize pentru ei, pentru că nu renunţăm la (n.r. – alegerea primarilor) două tururi de scrutin”, a afirmat Rareş Bogdan.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, la Timişoara, că moţiunea de cenzură, care este semnată în prezent de parlamentari PSD şi UDMR, va trece.

„Avem pe 28 votul pe – aşa cum am promis – eliminarea pensiilor speciale, în dezbatere şi pe urmă vot final. Pe data de 29 primul-ministru va veni şi îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Avem trei zile calendaristice să depunem moţiunea. Noi textul moţiunii îl avem discutat. Este făcut. Avem toate semnăturile necesare. În acest moment, au semnat membri ai PSD şi ai UDMR”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

El a subliniat că demersul nu vizează preluarea guvernării.

„Demersul nostru este pentru a apăra un principiu democratic, respectiv să nu modifici legile electorale, foarte importante în orice stat şi în orice colţ al lumii, în ultimele şase luni de desfăşurare a lor. Cu alte cuvinte, nu ai dreptul să modifici regulile în timpul jocului. Chiar dacă se spune că mai sunt patru luni – mai sunt patru luni calendaristice -, în cele patru luni sunt 45 de zile de campanie electorală, o lună de depunere a candidaturilor, de mers la tribunal, validare a lor. Cu alte cuvinte, în joc mai este o lună de zile înainte de începerea tuturor procedurilor. (…) Cred în continuare că moţiunea va trece”, a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a declarat că în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu acceptă propunerea unui guvern de uniune naţională, social-democraţii vor aştepta propunerea acestuia.

„Nu este un proiect politic în spatele acestei moţiuni. Este o moţiune specială, care ne conferă acest atribut deoarece prim-ministrul a venit cu asumarea răspunderii. În 30 de ani au fost vreo trei asumări şi acum avem vreo şapte, dar fiecare interpretează Constituţia şi o pune în aplicare cum crede de cuviinţă. Eu consider că este un demers forţat şi este un abuz. Asta nu înseamnă că în această sesiune parlamentară PSD împreună cu alte forţe politice nu vor depune altă moţiune de cenzură în jurul unui proiect politic. Am şi văzut astăzi în declaraţiile liderului Pro România, domnul Victor Ponta, că şi-ar dori o astfel de moţiune”, a mai spus Ciolacu.

Citeşte şi
Ana Birchall despre suspendarea lui Iohannis: “O aiureală şi o prostie!”

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în guvernul PSD, declară că anunţul senatorului PSD

Codrin Ştefănescu este anchetat de DIICOT şi DGA

Codrin Ştefănescu este vizat şi va fi audiat într-un dosar instrumentat de DIICOT. Anchetatorii au

CTP salută decizia PNL. “Firea nu mai doarme liniştită!”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) salută decizia Partidului Naţional Liberal, de a îl susţine pe

PSD, val de invective despre Cîţu. „Bufon/ Trage liniuţe/ Este detestat”

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, a declarat că, prin desemnarea lui Florin

Secţia maghiară a PSD nu vrea anticipate, prevalându-se de coronavirus

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că alegerile anticipate trebuie scoase de pe ordinea de zi,

Şerban Nicolae, alături de Clanul Sportivilor, la un bairam din anul 2016 VIDEO

Şerban Nicolae, propus de PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în

PSD a decis să-l susţină pe Şerban Nicolae la şefia Senatului

PSD a decis să-l propună pe Şerban Nicolae pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Votul

Marcel Ciolacu: Guvernarea Dăncilă a fost de excepţie

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi-a făcut apariţia în emisiunea lui Ionuţ Cristache de

PSD, democraţie de faţadă. S-a stabilit deja cine va conduce

Marcel Ciolacu s-a înţeles cu taberele din PSD, astfel încât capii grupărilor şi-au împărţit deja

Rareş Bogdan vorbeşte despre bătălia pentru Primăria Capitalei

Euroarlamentarul PNL Rareş Bogdan arată că numai dreapta unită o poate învinge pe Gabriela Firea,

Share