Raportul ministrului Tudorel Toader privind activitatea DNA (document)

Share

Saga cu raportul ministrului Tudorel Toader a început imediat după încheierea conferinţei de presă de ieri. Jurnaliştii şi, în general, românii interesaţi de document au accesat website-ul Ministerul Justiţiei.

Tudorel Toader îi cere preşedintelui revocarea Laurei Codruţa Kovesi

Astă-noapte, explicam că încercările noastre de a accesa website-ul eşuau în serie, pentru că Just.ro era căzut. De câteva ori, am încercat să intrăm şi am reuşit. La subcategoria “Rapoarte”, nu am găsit nimic. Am postat pe Facebook, aşa cum se vede mai jos.

Raportul lui Tudorel, sămânţă de discordie

Aşadar, există două posibilităţi. Despre prima am scris în postarea de mai sus. În fapt, nu eista nici un raport, ci o însăilare penibilă de fraze clişeizate, pe care o oferim spre citire mai joc.

A doua versiune este că serverul Ministerului Justiţiei a crăpat din cauza unui număr imens de request-uri. Ceva asemănător cu ceea ce se întâmplă când hackerii fac un atac de DoS (denial of service). Asta înseamnă că sunt atât de multe solicitări (request-uri), că serverul ce hostează website-ul respectiv refuză să ofere serviciul.

download aici arhiva cu raportul şi anexele sale mai uşor decât de pe website-ul Ministerului Justiţiei

Care ar fi soluţia? Mărirea capacităţii serverului, ceea ce pentru autorităţile unui stat ar trebui să fie floare la ureche. Evident, dacă statul nu este indolent. Iar IT-iştii tocmiţi de PSD sunt în general indolenţi. Cum am explicat şi în alte dăţi.

Just.ro, one shot sharing

Oricine poate să-şi facă un cont la 4shared.com de exemplu şi să îşi stocheze acolo documente de orice tip. Administratorii Just.ro susţin că, din cauza numărului mare de request-uri, website-ul este căzut şi oferă un link sec de download pentru documentul mult-căutat şi cele 11 anexe ale sale.

Totul – într-o arhivă zip. de 17,8 Mb. Nimic mai penibil. Pe Google Drive de exemplu poţi uploada până la 15 Gb de data. Ministerul Justiţiei se luptă cu câţiva mega…Pe de altă parte, regăsim în document platitudinile şi absurdităţile spuse de Tudorel Toader ieri.

Având în vedere circumstanţele ulterioare, e posibil inclusiv ca domnul Tudorel să fi stat cu înregistrarea în faţă şi să fi scris după dictarea propriei sale voci diafane. Ore în şir. Prezentăm mai jos documentul. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

RAPORTUL
privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie

Avem o Justiţie — unii spun că este bună, alţii spun că este rea.

download Anexa 1

Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi, trebuie să fie în sluţba cetăţeanului, trebuie să fie bună, nu şi rea!

download Anexa 2

În urmă cu şase luni, se împlineau şase luni de la preluarea demnităţii de ministru al Justiţiei, ne aflam împreună, aici, în sala de consiliu de la MJ, când prezentam direcţiile de modificare pentru legile Justiţiei.

download Anexa 3

Raportul lui Tudorel: Legile Justiţiei modificate urmează să producă efecte juridice

Legile de modificare a legilor Justiţiei, au fost adoptate, câteva soluţii au fost decimate ca fiind neconstituţionale, vor fi modificate în sensul respectivelor decizii, iar în final vor fi promulgate şi publicate în Monitorul Oficial, urmând să-şi producă efectele Juridice.

download Anexa 4

După alte şase luni, se împlineşte un an de la preluarea demnităţii de ministru al Justiţiei, tot împreună ne aflam în acelaşi loc şi vă voi prezenta Raportul privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

download Anexa 5

Raportul lui Tudorel: Gagamiţă Dandanache vorbeşte de la patusopt

I. Precizari introductive

Demnitatea de procuror este absolut respectabila daca este exercitata in limitele competenţelor constituţionale, daca este exercitată cu buna-credinţă, daca este exercitată pentru a servi binelui public, valoare care reprezintă una dintre exigenţele statului de drept.

download Anexa 6

Personal, am inceput activitatea profesionala exercitând această demnitate de procuror. Eram şef de promoţie, mi s-a propus sa ramân asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitaţii „Alexandru loan Cuza” din Iaşi, prima Facultate de Drept infiinţata in Romania, puteam sa optez pentru a fi judecator, notar sau avocat, insa am optat pentru demnitatea de procuror.

download Anexa 7

Nu este raportul de evaluare a activităţii DNA, ci de decapitare instituţională a LCK

Am fost şi sunt foarte mulţumit de respectiva opţiune, pentru că atunci mi-am definitivat coordonatele profesionale, chiar daca ulterior m-am intors la aceeasi facultate, am urcat toate treptele carierei universitare, am exercitat prerogativele funcţiilor de cancelar, timp de trei ani, prodecan, timp de 8 ani, decan, timp de 12 ani, iar din februarie 2016, sunt rector al UAIC din laşi!

download Anexa 8

Prezentul raport nu reprezinta o evaluare a activitaţii DNA. Raportul de sinteză privind activitatea MinisteruIui Public, a DIICOT şi DNA va fi prezentat Parlamentului, in conformitate cii prevederile Legii nr.304/2004 privind organizarea Judiciara. Pe la sfarşitul lunii februarie trebuie sa primesc rapoartele respectivelor instituţii, să realizez o sinteza a acestora, sinteza pe care o voi prezenta in Parlament.

download Anexa 9

O luare de poziţie

Raportul de faţa reprezintă luarea de poziţie a ministrului Justiţiei, determinată de rolul său constitutional, consfinţit prin art. 132 din Legea fundamentală care, referind-se la Statutul procurorilor, stabileşte in alin.(I) faptul cii ”procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justiţiei”’.

download Anexa 10

Elaborarea acestuia a fost realizată pe fondul dezbaterilor care au căpătat o amploare deosebită in spaţiul public, in ultimul an de zile, respectiv februarie 2017 – februarie 2018, dezbateri care au divizat profund opinia publică, au ridicat la cote nemaintâlnite in istoria recentă a României atacurile la persoana şi punerea in discutie a unor valori constituţionale, europene şi universale precum prezumţia de nevinovăţie, dreptul la apărare, libertatea persoanei, au polarizat atenţia forurilor europene şi internaţionale asupra României, au declanşat mecanisme de evaluare ce nu au mai fost utilizate faţa de ţara noastră, ameninţând realizarea obiectivelor asumate, de ridicare a altor mecanisme de evaluare, punând in pericol statul de drept.

download Anexa 11

Luarea de poziţie priveste activitatea managerială desfăsurată de către procurorul şef al DNA, iar temeiul analizei pe care se fundamentează, distinct de cel referitor la raportarea catre Parlament, este dat de prevederile art. 54 alin.(4) coroborat cu art. 51 alin.(2) lit. b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor şi procurorilor, care stabilesc competenţa ministrului Justiţiei de a cere revocarea procurorului şef al DNA ”b) in cazul exercitării necorespunzătoare a activităţilor manageriale privind organizarea efcientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale”… download tot raportul în format PDF

Share