Raport: Industria orientata spre export va creste in 2011, constructiile vor suferi in continuare (DB)

Share

Sectoarele de productie orientate spre export vor avea o evolutie pozitiva anul viitor, contribuind la revenirea economiei, in timp ce serviciile, retailul, constructiile si piata bunurilor de consum vor suferi in continuare din cauza lipsei de incredere a consumatorilor, potrivit Roland Berger.

FOTO: Manager Constructii

Retailul, bunurile de consum, serviciile si constructiile au contribuit semnificativ la evolutia negativa a economiei, iar pentru anul viitor nu vor contribui semnificativ la revenirea economica. In schimb, ne vom putea baza pentru 2010 pe industriile prelucratoare, orientate spre export, unde trebuie sa ne construim avantaje competitive“, a declarat, Codrut Pascu, managing partner Roland Berger Strategy Consultants, citat de Mediafax.

Astfel, conform estimarilor companiei, anul viitor vor inregistra evolutii pozitive sectorul auto, chimic, petrol si gaze, metalurgie si industrie grea, energie si utilitati, dar si productia de aparate si echipamente electronice. De asemenea, logistica si distributia, sectorul IT&telecom, cel farmaceutic si serviciile de sanatate privata au potential de crestere in 2011.

Pe de alta parte, constructiile si imobiliare vor avea in continuare de suferit, la fel ca si serviciile financiare, bunurile de consum, industria textila si de pielarie, retailul si agricultura… citeste tot aici

Share