home EVENIMENT, POLITICA Raluca Prună, mesaj dur după anularea amenzilor de CCR

Raluca Prună, mesaj dur după anularea amenzilor de CCR

Share

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei, atrage atenţia că Marea Britanie a mărit amenzile pentru încălcarea restricţiilor, în timp ce în România acestea au fost declarate drept neconstituţionale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Marea Britanie, prima patrie a drepturilor omului şi a liberalismului, măreşte amenzile pentru cei care încalcă regulile privind distanţarea socială. Multe alte ţări europene au făcut asta. Pentru că aşa este peste tot în situaţii de urgenţă.

În România, CCR a desfiinţat amenzile că neconstituţionale, pentru că textul de lege era lipsit de claritate, precizie, predictibilitate.

Dacă există cineva responsabil în Parlamentul României să promoveze imediat un proiect de modificare a celebrului articol 28 din OUG 1/1999 aprobat de Legea 453/2004, declarat neconstituţional. Şi să se folosească procedura de urgenţă pentru adoptare. Căci fără amenzi care să aibă efect de descurajare, inconştienta unei minorităţi va pune pe toată lumea în pericol. Deşi ieşim din starea de urgenţă, e bine să nu ne prindă proxima urgenţă nepregătiţi. Poate fi un cutremur, nu neapărat pandemia.

Vă recomand să ascultaţi speechul lui Boris Johnson, e pe site’ul guvernului. Este în speech bun şi relevant exact pentru că e al unui ‘convertit’ ulterior la pericolul COVID. Un pericol mare şi care nu a trecut deloc. You must obey the rules on social distancing and to enforce those rules we will increase the fines for the small minority who break them”, a scris Raluca Prună, pe Facebook.

Marea Britanie va rămâne în carantină cel puţin până pe 1 iunie, a anunţat duminică seara de premierul Boris Johnson, care a prezentat un sistem de alertă în cinci paşi, un fel de ghid al ieşirii din izolare.

Dacă totul decurge conform planului şi numărul cazurilor nu creşte, magazinele s-ar putea redeschide la începutul verii. Iar de la 1 iulie ar putea începe şi o redeschidere a hotelurilor.

Revenind la momentul actual, britanicii care nu pot lucra de acasă se pot întoarce la muncă. Exerciţiile fizice în aer liber vor fi posibile fără restricţii.

„Nu este momentul să punem capăt pur şi simplu carantinei. Cine nu poate lucra de acasă trebuie încurajat să meargă la serviciu şi vrem că deplasarea până acolo să se desfăşoare în siguranţă. Dacă este posibil, mergeţi la muncă folosind maşina sau şi mai bine, mergând pe jos sau folosind bicicleta. De miercurri, vrem să încurajăm oamenii să facă mai multă mişcare în aer liber. Vă puteţi plimba prin parcuri, puteţi să staţi la soare, să mergeţi cu maşina în alte locuri şi chiar să practicaţi sporturi doar cu membrii familiei”, a anunţat premierul Boris Johnson.

„În următoarele săptămâni sau luni am putea merge mai departe de-atât”, a promis el.

„La pasul al doilea, cel mai devreme pe 1 iunie, s-ar putea să începem redeschiderea magazinelor şi a şcolilor primare. Cel mai devreme până în iulie, dar doar dacă situaţia o va permite, speram să redeschidem o parte din industria ospitalităţii”, a arătat Boris Johnson.

Premierul britanic, el însuşi recuperat după ce a făcut o formă destul de severă de Covid-19, le-a cerut conaţionalilor să respecte regulile şi a anunţat că valoarea amenzilor va creşte.

„Trebuie să respectaţi regulile privind distanţarea socială, iar pentru a impune acele reguli, vom creşte valoarea amenzilor. Trebuie să rămânem vigilenţi, să controlăm virusul şi să salvăm vieţi!”, a spus Boris Johnson.

Cu peste 31 de mii de decese, Marea Britanie este pe locul al doilea în lume, în timp ce numărul infectărilor trece de 215.000.

Citeşte şi
Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei, solicită desființarea Secției Speciale

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei, cere din nou desfiinţarea Secţiei Speciale, despre care spune Read more

Raluca Prună nu acceptă scuzele lui Bădălău. “Îmi e scârbă!”

Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, afirma ca nu accepta scuzele lui Niculae Badalau adresate Read more

Raluca Prună: Daţi-l afară pe Tudorel Toader, nu reprezintă România!

Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, afirma ca Tudorel Toader trebuie sa fie „retras” din Read more

Raluca Prună: În cazul Clubului Colectiv, ISU filtrează informaţii

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună spune, după apariţia noilor imagini de la clubul Colectiv Read more

Augustin Lazăr a fost numit perfect legal, spune Raluca Prună

"La momentul formulării propunerii, procurorul Augustin Lazăr îndeplinea toate criteriile formale (vechime de 10 ani, Read more

Raluca Prună acuză presiunile lui Tăriceanu pe Kovesi şi Lazăr

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, se poziţionează de partea Justiţiei independente. Ea critică presiunile Read more

Prinţul Nicolae, mesaj cutremurător despre Regele Mihai I

Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai Read more

Tudor Giurgiu, mesaj dur: Merită ieşit în stradă şi protestat

Regizorul Tudor Giurgiu, cunoscut pentru regia filmului "De ce eu?", spune că situţia din România Read more

Platforma Unionistă cere preşedintelui măsuri urgente

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită Guvernului României să întreprindă o serie de măsuri urgente pentru Read more

Dezinformarea care a canalizat ura românilor

"Ăştia vă iau banii şi şi-i îndeasă ei în buzunare! Noi vi-i vom da înapoi Read more

Share