Rafila cere PSD să își precizeze poziția față de OUG 13

Share

Există unele lucruri bune care se întâmplă cu acest Alexandru Rafila şi prezenţa sa în fruntea listei PSD, la Senat, la PSD, sub Gabriela Firea.

Profesorul Alexandru Rafila, care şi-a anunţat candidatura din partea PSD, urmând să deschidă lista pentru Camera Deputaţilor, în Bucureşti, susţine că ar renunţa la calitatea de membru de partid, dacă acest lucru ar presupune concesii din partea sa, în ceea ce priveşte profesia sau moralitatea.

El a afirmat că ar ieşi în stradă pentru a contesta o decizie a partidului din care face parte.

Întrebat dacă, după înscrierea în PSD, ar mai ieşi în stradă pentru a protesta faţă de o decizie a Guvernului format din membri PSD, aşa cum a făcut în februarie 2017, când a protestat faţă de Ordonanţa 13, Alexandru Rafila, proaspăt membru PSD, a răspuns:

„Absolut. Nu are nici un fel de relevanţă partidul care ia astfel de măsuri. Cred că noi trebuie să funcţionăm după un mecanism democratic, de respect al legii ş al oamenilor, lucrul ăsta nu e doar declarativ, trebuie să-l şi facem, să-l aplicăm.”

El spune că ar renunţa la calitatea de membru al PSD dacă ar trebui să facă orice fel de concesii, în ceea ce priveşte viaţa profesională sau aspectul moral.

„Eu sunt mai întâi medic, îmi păstrez crezul profesional şi, dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea, nu aş face acest lucru şi aş renunţa cu siguranţă la calitatea de membru al PSD.

Cele două chestiuni sunt foarte clare şi cred că asta e conduita pe care ar trebui să o urmeze şi în politică, şi în viaţă mulţi dintre concetăţenii noştri”, a subliniat Rafila.
Întrebat dacă a pus condiţii, el a răspuns afirmativ.

„Le-am explicat că sunt un om independent în gândire, în atitudine, sunt un om loial,. dar loialitatea nu trebuie confundată cu încălcarea unor principii” a adăugat Rafila.

El a adăugat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a spus că se bucură că pune astfel de condiţii, pentru că nu are nevoie „de oameni care să urmeze orbeşte” ceea ce li se spune.

Întrebat cum vede faptul că Sorin Grindeanu, care conducea Guvernul când a fost adoptată Ordonanţa 13, a scos în stradă mii de oameni în 2017, este lider în PSD în prezent, Rafila a arătat:

„Cred că trebui să avem cu toţii o discuţie referitoare la acest subiect, care să explice de ce noul PSD are o abordare care vrea să şteargă nişte pete ale trecutului şi vrea să se plaseze într-o zonă de frecventabilitate (..)

Cred că o poziţie legată şi de acest subiect şi din partea PSD ar fi decizie înţeleaptă care şi mie şi altor le vor oferi suficient de multe argumente ,astfel încât apartenenţa la PSD să fie justificată.”

El a precizat că speră ca PSD să câştige aceste alegeri parlamentare „şi probabil le va şi câştiga”. Rafila a adăugat că, în opinia sa, „e momentul reconstrucţiei” în PSD şi că, din câte cunoaşte, nu va fi singurul profesionist în domeniul său propus de partid.

„Pe mine mă interesează o reţea de oameni specializaţi în Parlamentul României, dincolo de PSD, oamenii aceştia pot să fie din toate partidele” a arătat profesorul, menţionând că România are nevoie de un proiect de ţară.

Share