home CORUPTIE, POLITICA Putin vrea să împartă lumea cu SUA în zone de responsabilitate

Putin vrea să împartă lumea cu SUA în zone de responsabilitate

Share

Putin consideră că are dreptul să decidă soarta ţărilor vecine şi a altor popoare, fie că este vorba de Ucraina, Republica Moldova, Georgia sau orice alt stat.

Este declaraţia emisarului special al SUA pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, Kurt Volker, într-un interviu acordat luni postului de radio rusesc Eho Moskvî (de opoziţie).

Acesta a fost citat de numeroase media ucrainene, între care agenţia de presă Unian şi postul de televiziune TSN. Rusia încearcă cu orice preţ să oprească drumul democratic al României

Vladimir Putin a vorbit despre aceasta şi cu Obama, şi cu Trump

Volker a făcut această declaraţie la solicitarea Eho Moskvî de a-şi expune opinia cu privire la ”propunerea” făcută de preşedintele Vladimir Putin atât fostului preşedinte democrat american Barack Obama, cât şi actualului lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, privind împărţirea lumii în ”zone de responsabilitate” (sfere de influenţă).

”Aceasta reflectă diferenţa fundamentală de viziune dintre noi. Rusia consideră că are dreptul de a decide soarta ţărilor vecine şi a altor popoare, fie că este vorba de ucraineni, moldoveni, georgieni sau oricine altcineva.

În timp ce SUA şi Europa împărtăşesc poziţia stabilită în toate bazele juridice despre care am vorbit (Acordul de la Helsinki şi Actul fundamental Rusia-NATO), care rezidă în faptul că toate aceste popoare au dreptul să ia propriile decizii”, a subliniat emisarul american.

Share