home POLITICA PSDragnea ar fi pierdut majoritatea parlamentară. Tudose pleacă

PSDragnea ar fi pierdut majoritatea parlamentară. Tudose pleacă

Share

Mihai Tudose şi-ar fi asigurat susţinerea a 36 de parlamentari social-democraţi, care nu vor vota o moţiune de cenzură. PSDragnea e în defensivă. Este vorba despre organizaţiile judeţene PSD care îl susţin pe acesta. Astfel, Tudose pare a fi învăţat din naivităţile predecesorului său, Sorin Grindeanu.

UPDATE 00.46: Cioloş: “Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluții.”

UPDATE 23.21: Conferinţa de presă a lui Liviu Dragnea:

UPDATE 22.46: Liviu Dragnea: “Cine o să vrea să mai aibă tensiuni în partid n-o să mai aibă. E suficient.”

UPDATE 22.43: Liviu Dragnea: “Vă asigur că nu plec din ţară. Dacă vă spun tot, nu mai apar la televizor şi vreau să apar, că a fost o perioadă în care nu am mai apărut.”

UPDATE 22.39: Liviu Dragnea: “O să discutăm despre un personaj veninos dintr-o instituţie românească care a făcut şi face şi acum foarte mult rău.”

UPDATE 22.38: Lia Olguţa Vasilescu la TVR 1: “Partidul Social Democrat (PSD) ar putea recurge la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care acesta va refuza să nominalizeze un nou prim-ministru din actuala majoritate parlamentară.”

UPDATE 22.35: Liviu Dragnea: “După părerea mea, nu trebuie schimbată structura Guvernului.”

UPDATE 22.34: Liviu Dragnea: “Trebuie să fiu realist şi corect şi să spun că sunt absolut convins că preşedinteleIohannis nu este fericit pentru situaţia în care am ajuns. Dar cred că va respecta Constituţia, aşa cum a făcut până acum.”

UPDATE 22.32: Liviu Dragnea: “Voi vota propunerea care iese din dezbatere, dar îmi voi şi asuma acest vot. Mâine stăm aici la CExN până iese fumul alb.”

UPDATE 22.28: Liviu Dragnea: “Se pare că am mână foarte proastă. Nu numai la propunerile de premier, ci încă în cel puţin 10 cazuri. Eu nu voi face nici o propunere.”

UPDATE 22.25: Claudiu Manda anunţă că mâine, la ora 11.00, CExN se întruneşte pentru a desemna propunerea de prim-ministru.

UPDATE 22.17: Ioan Rus anunţă că va rupe partidul dacă acesta face alianţă cu UDMR, susţine jurnalistul Rareş Bogdan.

UPDATE 22.07: HotNews Mai multi ministri isi vor anunta demisia, impreuna cu premierul Mihai Tudose, au declarat  surse politice. Este vorba despre vicepremierul Marcel Ciolacu, Marius Nica, de la Fonduri Europene, Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism) si, posibil, Lucian Romascanu, de la Cultura. Astfel, acestia ar urma sa nu asigure interimatul in perioada urmatoare.

UPDATE 21.42: Tudose: “Nu voi asigura interimatul. Nu regret nimic. M-am dat jos din Trabant.”.

UPDATE 21.31: Digi24 59 de voturi contra lui Mihai Tudose, patru abţineri şi patru pentru.

UPDATE 21.18: Paul Stănescu, premier interimar pus de Liviu Dragnea, conform jurnalistului Rareş Băgdan.

UPDATE 21.12: PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Mihai Tudose, anunţă Digi24. Tudose îşi va da demisia. Rapid de tot, Mihai Tudose şi-a anunţat demisia. Este al doilea premier PSD pe care acest partid şi-l suspendă.

UPDATE 21.10: Potrivit unor surse citate de Realitatea.net, Mihai Tudose ar fi spus că demisionează dacă votul o cere.

UPDATE 21.07: PSD Bucureşti e viclean. Gabriela Firea le-a spus lui Dragnea şi Tudose că amândoi au greşit şi acum trebuie să ia prăjitura de pe bancă, din parc, să o concomitească la loc şi să o halească frăţeşte. Pe de altă parte Robert Negoiţă a cerut ca votul pentru sau contra plecării lui Tudose de la conducerea Guvernului sp fie secret. Până în prezent, nu s-a stabilit dacă va fi astfel.

UPDATE 21.03: Rădulescu “Mitralieră” a fost dat afară din CExN.

UPDATE 21.02: Ecaterina “Abramburica” Andronescui-a reproşat lui Mihai Tudose, conform Digi24, că nu şi-a asumat Legile Justiţiei.

UPDATE 20.44: În aceste momente, se votează retragerea sau păstrarea sprijinului politic pentru Mihai Tudose, conform B1 TV.

UPDATE 20.33: Buzatu şi Ionel Arsene ar fi cerut demiterea lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului împreună cu europarlamentarul Viorica Dăncilă, şeful grupului PSD din PE, susţine Digi24.

UPDATE 20.03: Nici una dintre taberele din PSD nu ar fi cerut nici o demisie a nimănui, arată surse citate de Digi24.

UPDATE 19.50: Marian Oprişan: “N-am dormit de 48 de ore. Partidul social democrat trece printr-o mare încercare (…) Eu cred cu tărie că Guvernul Tudose trebuie să rămână în funcţie”

UPDATE 19.05: PSDragnea, prin Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene, au cerut demiterea lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

UPDATE 19.03: Liviu Pop, ministrul Educaţiei, susţine că nu a văzut “nici un conflict la vârful PSD” şi că “este normal ceea ce se întâmplă”, pentru că “este o organizaţie mare”.

UPDATE 18.02: Codrin Ştefănescu: “Vom avea o şedinţă cred că mai furtunoasă ca niciodată. Suntem cu nervii la pământ. Stăm aici şi toată noaptea!”.

UPDATE 18.00: Liviu Dragnea, la intrarea în şedinţa PSD, aluzii la scrisoarea celor 30 forţată chiar de el: “Eu vreau să vă spun doar atât: în toată perioada aceasta nu am ieșit cu nicio apariție publică, am citit scrisori, am urmărit apariții publice”.

PSDragnea ar fi decis deja să-l mazilească pe Mihai Tudose

UPDATE 17.07: La CExN, se spune că membri organismului nu au voie să intre cu telefoanele mobile la ei. Comentariu Starea Presei – Probabil că sunt depuse într-o cutie de plumb, sigilată. Ce te faci însă cu smartwatch-urile?

UPDATE 17.04: La intrarea la şedinţa CExN, prim-vicepreşedintele Nicolae Bădălău a declarat că o asemenea metodă este nestatutară.

UPDATE 17.03: Liderii a 30 de organizaţii judeţene ar fi fost forţaţi de Dragnea să semneze o scrisoare, prin care s-ar cere retragerea sprijinului politic acordat premierului. Cei 30 ar fi fost efectiv sechestraţi în biroul lui Dragnea, forţaţi să semneze. Jumătate dintre aceştia sunt interimari.

Cine e cu Tudose, cine e contra PSDragnea

Organizaţiile PSD care sunt de partea premierului: Buzău (7 parlamentari), Brăila (4), Dâmboviţa (7), Giurgiu (5), Constanţa (8) şi Vrancea (5), susţin surse din PSD citate de EvZ.

Majoritatea necesară răsturnării Cabinetului Tudose este de 232 de voturi. PSD şi ALDE au 243 de voturi. Fără cele 36 de voturi, Tudose nu poate să fie demis. Aici depinde însă şi de jocul pe care îl va face UDMR. Amintim că Borbely Laszlo, fost parlamentar şi ministru, este consilierul lui Tudose.

Share