home POLITICA PSD strânge semnături pentru Victor Ponta. De ce?

PSD strânge semnături pentru Victor Ponta. De ce?

Share

PSD strânge semnături pentru Victor Ponta. De ce

PSD strânge în continuare semnături pentru candidatura lui Victor Ponta. O doamnă de la PSD cu fulărel de culoarea marţipanului comestibil m-a întâmpinat în uşă (era şi ea pe-acolo) când am vrut să ies din casă.

Bunăăă ziuaaa, dacă doriţii să semnaţi pentru candidatura domnului Victor Pontaaaa!

Reacţia mea organică a fost să mă scutur de scârbă şi să-i declar făţiş opţiunea mea intelectuală de vot. Până am terminat fraza, era la şapte metri de mine. Eram out of her target.

OPTIMIST Adrian Moraru: E legal!

Adrian Moraru de la IPP spune că PSD “nu încalcă nici un text de lege” strângând în continuare semnături şi purtând discuţii în microstructura electoratului propriu, să vadă în amănunt cine e din nucleul dur, cine “votează acum cu noi şi mâine se reorientează”, cine e indecis “şi mai putem să-l curtăm”, poate-poate, cine e cu Iohannis ş.a.m.d..

citeşte şi ce spune Mediafax de asta

Acestea ar fi practici electorale normale în orice stat democratic, iar în Marea Britanie şi SUA campania electorală din uşă-n uşă este făcută prin agenţi electorali plătiţi, susţine Moraru, care are o îndelungată experienţă de observare a fenomenului electoral, de peste 20 de ani.

Dacă ştii că ai 2.000 de votanţi la o sectie de vot, explică Adrian Moraru, şi începi să-i fişezi şi ştii care, cum sunt, te ajută să-ţi estimezi mult mai clar ce intenţie de vot pentru PSD (ori pentru alt partid, de principiu) ai. Este o metodă foarte corectă şi profesionistă de fişare a electoratului. Meserie, opţiune politică, grad de ataşament, aspiraţii, nemulţumiri, cum votează nevasta, cum votează mama soacră şi tata socru etc.

Partidele ce fac acest gen de activitate de contact politic direct cu electorii au astfel o imagine foarte precisă despre intenţia teoretică de vot, la 5o% – 60% din secţiile de votare. Adrian Moraru:

“Chiar eu i-am presat, de două campanii încoace, din 2008, să ia copii de pe listele electorale – au voie prin lege, să îşi facă baze de date cu cei ce merg la vot tradiţional, ca să ştie la cine să îşi facă campanie. Eşantionarea ar trebui făcută exact pe aceştia, cei care vin la vot”

, spune Adrian Moraru. Poate că este o acoperire legală, sub care se fac ilegalităţi mascate.

ÎNTREBARE De ce strânge de fapt semnături PSD?

Prima întrebare este: de ce strânge PSD semnături pentru Ponta în mijlocul campaniei electorale, când acesta şi-a depus deja candidatura şi semnăturile acestea nu mai au valoare juridică? Când dai o astfel de semnătură, partidul face un tabeL, în care apare numele, prenumele, adresa etc.

POSIBILITATE Frauda la vot

O miză ar putea fi cunoaşterea CNP-ului. Codul tău numeric personal cunoscut de către partide poate fi folosit. Nu te-ai prezentat la vot la un scrutin şi te trezeşti că de fapt ai votat.

E şi foarte greu să afli dacă ai votat astfel fără să votezi, ori dacă ai votat de mai multe ori. La ultimul referendum, a circulat un formular de completat şi trimis la Autoritatea Electorală Permanentă, prin care o mulţime de români au cerut AEP să le spună dacă ei, care nu s-au prezentat la acel scrutin, figurează ca prezenţi la vot.

După şase luni, AEP le-a răspuns unora că trebuie să mai completeze un nou formular. Aceştia au lăsat-o moartă-n păpuşoi şi subiectul s-a dezumflat. Cam la fel se poate palma şi la aceste alegeri o fraudă electorală de proporţii.

DOVEDITĂ “Hai la vot!”. Urna mobilă

Listele acestea mai pot fi folosite şi pentru a-ţi suna alegătorii şi a-i chema la vot, ceea ce în România este ilegal. Politicienii nu au voie în ziua votului să-i sune pe alegători, să-i cheme la vot. Nici ei, nici oamenii lor de campanie, pentru că nu au voie să facă campanie electorală în ziua votului.

Cazul extrem este cel în care urnele mobile vor fi folosite la forţaj, smulgându-li-se unor electori nehotărâţi, în etate, voturile.

Dar mai există şi posibilitatea ca unele voturi din urna mobilă să fie fictive. Emisarii secţiilor de votare, dotaţi cu CNP-urile, semnăturile olografe obţinute acum de prin blocuri şi adresele electorilor vizaţi, nici nu se vor mai obosi să meargă la “netransportabili” acasă.

Votul va avea loc sub scara unui bloc, cu TATOV-ul şi buletinul de vot ştampilând la foc automat. Doar avem toate datele necesare şi cinci pixuri de diferite culori la noi, nu-i aşa? Şi ne întoarcem la cealaltă poveste, cu cât de greu este în România să afli dacă ai votat când nu ai votat…

CERTITUDINE Liste cu electoratul în care se injectează mita electorală

Dacă ai adresa şi numărul de telefon al omului, îi cunoşti starea socială, intelectuală, moral-volitivă şi psihică, îl foloseşti. Responsabilul pe zonă al PSD (acest partid are o structură foarte fină, cu responsabili pe zone, străzi şi imobile) îşi convoacă în anumite zile electorii arondaţi.

Bună ziua, sărut-mâna, azi este Ziua Mamelor Singure Neconsolate. Avem o mică atenţie pentru dv.

Tipică e punga cu sticla de ulei, pulpa de curcan vrac îngheţată. De Sfintele Paşti, un kilogram de miel. De Crăciun, nişte carne de porc şi cârnaţi. Robert Negoiţă a inventat, aşa cum am arătat, sărbători insolite pentru pensionarii din sector, exact pe acest sistem.

• citeşte şi Robert Negoiţă începe pomenile electorale în Sectorul 3

Există oameni cu mintea atât de sordidă, încât nici nu e nevoie de mită electorală. Ajunge să le dai atenţie, să-i plimbi cu autocarul şi să le dai o masă garnisită cu un discurs politic incendiar despre dictatorul Băsescu, şi gata, sunt ai tăi.

Iar la bază sunt aceste liste cu electoratul tău din România Profundă.

OAMENI ŞI RĂUFĂCĂTORI O chestiune de încredere

Orice partid trebuie să facă acest gen de campanie electorală în structura societăţii. Problema este însă de încredere.

Când vedem ce fac răufăcătorii de partid ai acestei structuri ganglionare de mafii, numită PSD, faţă de care grupările de mafioţi din celelelate partide par a fi simple anexe, ne dăm seama cam ce fac ei probabil cu electoratul.

Poţi să îţi faci baza proprie de date cu electorii tăi, să-i cunoşti până la unul. Mai toate partidele mari au trecut pe la Interne. Bazele de date de la Evidenţa Populaţiei, direcţie în Poliţia Română, sunt probabil bine cunoscute de fiecare formaţiune politică.

“Există pe Internet posibilitatea să afli CNP-ul unui om în cinci minute”

, explică Adrian Moraru.

Da, adăugăm noi, dar aceasta nu înseamnă şi că acest lucru este normal sau legal. Aceste date ar trebui să fie confidenţiale. Când vine vorba despre protecţia pe care o asigură datelor tale Google sau Facebook, devenim brusc prinţese-n balansoar, în schimb nu suntem deloc deranjaţi de pericolul reprezentat de faptul că politicienii noştri ştiu mai multe despre noi decât au voie. Ce ameninţă mai mult democraţia din România, Google, Facebook sau mafia din jurul lui Victor Ponta?

E destul de greu de explicat însă, dacă credem că bazele de date de la MAI, de la Evidenţa Populaţiei, sunt cunoscute, furia cu care îşi presau în anul electoral 2012 administratorii de bloc locatarii să le dea actele lor de identitate, evident, cu codul numeric personal pe ele.

Administratori de bloc care, în dimineaţa referendumului şi în cea a legislativelor, conversau pe un ton extrem de tare, agresiv, oarecum demonstrativ, în faţa blocului, cu vecinii, cam aşa:

Ce, încă nu ai fost? Phaaa! Eu am fost acolo, am fost al doilea, să te duci, trebuie să ne facem datoria de cetăţeni responsabili! Hai, hai la vot!

În acest moment, ne îndreptăm spre un nou scrutin fraudat. Am scris despre multe de-a lungul timpului, începând cu felul în care a furat FSN în toamna lui 1992, în judeţul Gorj, continuând cu chiolhanele cu mici şi bere din Chitila, de pe vremea alegerilor pentru Primăria Generală din care ne-am ales cu marele primar general Viorel Lis, până la fraudele mizerabile de pe capota maşinii, la 10 metri de secţia de vot, cu proba-martor a votului pentru USL pe telefonul mobil, de la 9 decembrie 2012.

Vom scrie şi acum, ca de fiecare dată.

Share