PSD spune că nu va cere niciodată expulzarea ambasadorului SUA, ca Pleşoianu

Share

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat că PSD se delimitează de poziţia deputatului PSD, Liviu Pleşoianu, care a cerut în mai multe rânduri expulzarea ambasadorului SUA din România.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Domnul Liviu Pleşoianu are dreptul la opinie şi la libertatea de exprimare, ca orice alt cetăţean român. El nu este purtătorului mesajului PSD, este un mesaj spus în nume propriu. N-am de ce să îl comentez, este părerea lui.

Nu cerem şi nu vom cere niciodată expulzarea ambasadorului SUA în România”, a declarat Romaşcanu.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a solicitat, la sfârşitul lunii februarie, ca ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, să fie expulzat din România, pentru că a îndrăznit să critice PSD.

„Băi, #GRINGO! De când te audiau prin Senatul american, am spus că vei depăşi recordul mondial de tupeu deţinut de celălalt infatuat – sinistrul Hâns Klemm. Am avut dreptate! În plus, poţi să fii mândru de tine: atingi performanta epocală de a fi chiar mai neofertant intelectual decât calamitatea dinaintea ta.

Pentru gravele tale ieşiri în decor, care nu au nicio treabă cu diplomaţia sau, măcar, cu bunul-simţ, ar fi trebuit să fii trimis deja la plimbare. Partea proastă este că, în absenţa unui Preşedinte de ţara şi a unui ministru de Externe, nu ai fost expulzat şi declarat persona non grata chiar ieri. Faptul că eşti încă aici, că respiri încă aerul acestei ţări, că păşeşti în continuare pe pământul străbunilor noştri – asta este dovada cea mai clară a gradului de SCLAVIE în care a ajuns să cadă şi să decadă România. Dacă nu am fi ajuns atât de jos, dacă nu ne-am fi obişnuit să fim trataţi ca o colonie în devălmăşie, tu ai fi fost nevoit să pleci deja de aici. Fără a ţi se permite să te mai întorci..

Nicăieri în lumea civilizată nu e măcar imaginabil ca un ambasador să facă, pe faţă, campanie electorală pentru un partid şi împotriva altui partid. Dar România nu se mai comporta de multă vreme ca un stat civilizat, care se autodetermina… România nu mai e stat suveran. E colonia fifty-one! Al 51-lea stat american…”, a scris Pleşoianu, pe Facebook.

Pleşoianu l-a atacat şi pe Marcel Ciolacu pentru că nu a avut nici o reacţie faţă de spusele ambasadorului.

„#GRINGO (Ne-excelenta sa, pseudoambasadorul Zuckerman) a aruncat dezinvolt nişte lopeţi cu bălegar spre un partid parlamentar (PSD) şi, implicit, spre milioanele de romani care au votat acest partid. De ieri, de când a aruncat #GRINGO cu bălegar, domnul Ciolacu (nu doar preşedinte al PSD, dar şi preşedinte al Camerei Deputaţilor) TĂCE asurzitor. La fel, TAC asurzitor TOŢI cei despre care se vorbeşte că vor candida la congres, indiferent de tabără. …Dacă aşa înţelegeţi să apăraţi DEMNITATEA oamenilor care au votat partidul pe care vreţi să-l conduceţi, atunci mai bine vă duceţi acasă şi vă uitaţi la desene animate! Bărbaţii de stat NU se refugiază la salonul de scutece!

Vă e #FRICĂ să vorbiţi LIBER, să spuneţi ce e de spus? Atunci CUM puteţi cere VOTUL oamenilor, cum puteţi pretinde că vă iubiţi ţară? CUM să-ţi iubeşti tara dacă nu lupţi pentru LIBERTATEA ei şi a ta!??”, acuză Pleşoianu.

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a susţinut un discurs foarte dur la adresa PSD, în cadrul Forumului CEO organizat de AmCham România. El a spus că miniştrii PSD au lăsat haos în Guvern şi că ministerele au fost „golite de oamenii cinstiţi care lucrează din greu”.

„M-am întâlnit cu mulţi miniştri ai guvernului. Cu toţii au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moştenit în noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul finanţelor a constatat că guvernul anterior păstra două contabilităţi paralele şi nu plătise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alţi miniştri au găsit condiţii similare, proiecte nefinalizate şi ministerele golite de oamenii cinstiţi care lucrează din greu şi care sunt esenţiali pentru a conduce guvernul în mod corespunzător.

Preşedintele Iohannis, premierul Orban şi miniştrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept, să pună în aplicare o legislaţie nouă pentru a reduce corupţia astfel încât să protejeze toţi romanii. Poporul român a îndurat destul. Acum este momentul ca toţi romanii, nu doar elita şi cei conectaţi politic, să prospere şi să îşi ridice nivelul de trai”, a spus ambasadorul SUA.

Share