home CORUPTIE, POLITICA PSD, Șerban Nicolae, vot pentru maghiara ca limbă oficială în Ardeal

PSD, Șerban Nicolae, vot pentru maghiara ca limbă oficială în Ardeal

Share

Şerban Nicolae, el a făcut-o! O altă lege promovată de UDMR a fost adoptată tacit, în luna martie, de Senat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aceasta prevede că autorităţile locale sunt obligate să folosească oficial, în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20%, limba minorităţii respective.

Cu alte cuvinte, în localităţile în care proporţia maghiarilor este mai mare de 20%, limba maghiară devine limba oficială. Această situaţie se regăseşte în tot Ţinutul Secuiesc şi în numeroase alte localităţi din Transilvania.

Legea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Juridice a Senatului, care este condusă de celebrul Şerban Nicolae, subliniază Adevărul. Legea a fost ulterior adoptată tacit, în condiţiile în PSD deţine singur majoritatea în Senat.

Pe 13.11.2019 a primit aviz NEGATIV de la Consiliul Economic şi Social.

Pe 16.12.2019 a primit aviz POZITIV, ”cu observasii şi propuneri”, de la Consiliul Legislativ.

Pe 4.03.2020 a primit aviz NEGATIV de la Comisia de Muncă.

Pe 30.03.2020, în plină pandemie de coronavirus, proiectul a primit aviz POZITIV şi de la Comisia Juridică a Senatului, condusă de Şerban Nicolae şi dominată de PSD.

Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate.

Miercuri, după ce a izbucnit scandalul cu autonomia Ţinutului Secuiesc, Şerban Nicolae a susţinut că PSD este singurul partid care s-a opus iniţiativelor autonomiste ale UDMR.

„Chestiunea „autonomiei Ţinutului Secuiesc” revine periodic în atenţia opiniei publice, iar extremiştii încearcă, tot periodic, să tensioneze relaţiile inter-etnice din România. Diverse proiecte privind autonomia aşa-zisului ţinut ori privind statutul minorităţilor naţionale au fost propuse Parlamentului României, iar Partidul Social Democrat a fost singurul partid parlamentar care, din 1993 şi până în prezent s-a opus constant şi fără echivoc acestor iniţiative. În 2005, în Senatul României, senatorii PSD, PC şi PRM au respins o asemenea propunere, susţinută de PNL, PD şi UDMR.

Tot periodic, politrucii internaţionalişti, unii proveniţi din „presă cu plata la sacoşa” se revoltă fals faţă de atitudinea propriilor colegi, în speranţa că îi pot păcăli pe unii mai slabi la judecată.

Cea mai recentă propunere de înfiinţare a „Ţinutului Secuiesc” a fost adoptată tacit de Cameră Deputaţilor. Tacit, adică fără vot. Pusă pe ordinea de zi a plenului, propunerea nu a mai ajuns la vot în Camera pentru că un parlamentar penelist infectat COVID-19 s-a plimbat prin Parlament şi pe la şedinţele conducerii PNL făcând ca întreg Parlamentul să-şi suspende temporar activităţile de plen.

Propunerea privind înfiinţarea unui „Ţinut Secuiesc” va fi respinsă categoric de Senat, acolo unde PSD are majoritatea, aşa încât „naţionalismul de cabaret” al vedetutelor politice va rămâne la fel de ridicol.

PS Cum se face că toate aceste propuneri reuşesc să se strecoare şi să agite apele doar atunci când puterea politică e deţinută în România de un guvern penelist de rit basist şi de un preşedinte „de dreapta”?”, a scris Şerban Nicolae pe Facebook.

Share