PSD se balbaie si acuza fraude, PD-L da numaratoarea pe 82% din sectiile de votare

Share

In timp ce Valeriu Zgonea, un om de mare calitate, binecunoscut in PSD si in afara PSD pentru perdelele de fum si levorbe pe care le arunca, nu da nici o numaratoare paralela si acuza fraude masive, Adriean Videanu a iesit relaxat si a anuntat, in urma cu cateva minute, rezultatele numaratorii paralele din 82%, reprezentand peste 17.000 dintre sectiile de votare: Traian Basescu 32%, Mircea Geoana 30%.

Rezultatele sunt partiale, iar procentele exacte, in fiecare dintre cele trei cazuri (82, 32, 30), putin mai mari cu cateva fractiuni de intreg.

L-am ascultat pe Valeriu Zgonea cu mare atentie si m-am gandit ce este in capul unui om care nu il cunoaste si nu stie ce ii poate pieleaAdriean Videanu acestui tip de meserie intoxicator si zapacitor cu tocarea unei cantitati imense de vorbe fara noima, inghesuite una intr-alta.

Asa cum arata Tiberiu Lovin aici, o misiva de strategie interna arata ce vor sa faca pesedeii acum: sa speculeze exact metoda pe care ei sustin ca a folosit-o Traian Basescu in anul 2004, mobilizandu-si electoratul in turul al doilea si iesind presedinte, dupa ce in primul tur a fost al doilea clasat, sub Adrian Nastase.

Diferentele sunt insa mari. Atunci intr-adevar in Romania s-a petrecut o frauda de proportii, ale carei urme au fost sterse de PSD. Acum, aceasta frauda de proportii nu a avut loc.

Atunci, la electoratul Aliantei D.A. s-au adaugat alegatorii nehotarati, proveniti de la ceilalti candidati.

Acum, PSD vrea sa polarizeze la fel voturile indecisilor proveniti de la ceilalti candidati si sa isi mobilizeze electoratul. Imi pare rau, nu este aceeasi situatie si PSD va repurta un esec cu papion si joben.

Tendinta indecisilor in Romania, la alegeri, nu este niciodata spre stanga, ci spre dreapta. Singura data cand a mers smecheria cu polarizarea la stanga a fost cand lumea a marsat la amenintarea extremismului prin CV Tudor, in anul 2000, iar ceea ce s-a intamplat in 1990 si 1992 a fost pe fondul dezinformarii generale.

Puse la punct de FSN. Adica de FDSN. Adica de PDSR. Adica de PSD.

Share