home CORUPTIE, POLITICA PSD scade sub 20% în intenţia de vot, conform ultimului sondaj IMAS

PSD scade sub 20% în intenţia de vot, conform ultimului sondaj IMAS

Share

Groapa politică în care se afundă PSD creşte tot mai mult. Acum, s-a ajuns în stadiul în care vorbim despre opţiuni de vot sub 20.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 34,7% dintre alegători spun că ar vota PNL, iar 19,6% – cu PSD.

Pentru liberali este o apreciere de peste un punct procentual, de la 33,6% luna trecută. PSD, în schimb, scade, în aceeaşi măsură: 19,6% din intenţiile de vot acum faţă de 20,8% în august.

Alianţa USR Plus e creditată cu 17% din voturile celor care spun că ar merge la vot dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare.

Pro România scade, fiind creditat cu 9,5% din intenţiile de vot, iar UDMR se menţine peste pragul electoral, după câteva luni în care coborâse sub el.

Celelalte partide nu ar intra în Parlament, înregistrând sub 5%, potrivit sondajului realizat de IMAS în această lună: PMP – 4,5%, ALDE – 3%.

De remarcat proporţia mare de indecişi: 22,3% nu ştiu cu cine ar vota sau refuză să răspundă. Iar 5,2% spun că nu ar merge la vot.


Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Europa FM, în perioada 7 – 23 septembrie pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Share