home CORUPTIE, POLITICA PSD reacţionează violent la intenţia desfiinţării Secţiei Speciale

PSD reacţionează violent la intenţia desfiinţării Secţiei Speciale

Share

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o reactie virulenta imediat, dupa ce premierul Orban s-a declarat de acord, vineri seară, in sedinta de Guvern, cu desfiintarea Sectiei Speciale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Este revoltatoare, in contextul actual, cand zi de zi vedem ticalosiile si abuzurile din justitie, chiar si o discutie despre desfiintarea Sectiei speciale.

Cazul Tandarei va spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi??

P.S. Poporul roman s-a pronuntat prin referendum ca legile privind justitia sa nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe aceasta tema trebuie sa aiba loc doar in Parlament si prin consultarea asociatiilor de magistrati si a tuturor institutiilor interesate (CSM, parchete, instante) pentru ca independenta magistratilor este vitala pentru o justitie corecta”, scrie Ciolacu, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri seara, in sedinta de Guvern ca propunerea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de desfiintare a Sectiei Speciale este o „propunere corecta”.

Ciorcel Malacu, lider interimar PSD: “Este revoltatoare, in contextul actual, cand zi de zi vedem ticalosiile si abuzurile din justitie, chiar si o discutie despre desfiintarea Sectiei speciale.”

„Mi se pare o propunere corecta, de altfel este si in programul de guvernare”, a declarat Orban dupa ce Predoiu a prezentat pe scurt un memorandum prin care solicita desfiintarea Sectiei Speciale.

”S-a creat o structura fara personalitate juridica in cadrul Parchetului General. Contextul in care a fost creata SIIJ a fost unul tensionat, cu o critica foarte severa din partea partenerilor europeni, a atras multe proteste si nemultumiri ale magistratilor. S-a creat o tensiune suplimentara asupra magistratilor pe altele aduse prin alte modificari legislative.

S-au retras recursuri facute de DNA in mari cazuri de coruptie. Au fost deschise o serie de actiuni unor procurori si judecatori care criticau modificarile legislative, s-a constatat ca s-au deschis spete unor persoane care beneficiau de imunitate internationala. S-a creat o categorie de cetateni, a procurorilor SIIJ, care ar putea beneficia de o imunitate totala”, a explicat Predoiu.

Share