PSD: Preşedintele Klaus Iohannis îi minte pe copiii României

Share

PSD susţine că preşedintele Iohannis „îi minte pe copiii României” pentru că ar sabota nouă dublare a alocaţiilor, decisă de majoritatea PSD din Parlament.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Klaus Iohannis trebuie să #promulge rapid dublarea alocaţiilor pentru copii dacă vrea ca romanii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii.

Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Orban se gândeşte să atace legea la Curtea Constituţională, iar ministrul Muncii spune că va face calcule peste vreo lună.

Nu sunt doar cinici, se dovedesc şi total decuplaţi de la realitate. În Germania, guvernul de dreaptă tocmai dă o #alocaţie suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criza. În România, premierul de dreapta vorbeşte despre alocaţiile copiilor că despre nişte “pomeni”.

Acum, preşedintele nu-i mai poate păcăli pe romani, că în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocaţiilor va arăta de ce un preşedinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al naţiunii!”, a anunţat PSD, pe Facebook.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că este nevoie de 6,3 miliarde de lei pentru ca Guvernul să poată suporta această majorare.

„Suntem în plină criză globală. De unde să luăm aceşti bani? Să taxăm populaţia mai mult? Să tăiem de la investiţii sau să ne împrumutăm şi mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate aceşti bani”, a declarat ministrul Cîţu, la Digi24.

Citu subliniază că alocaţiile au fost majorate în Parlament fără să aibă sursa de finanţare, astfel că legea este neconstituţională.

„Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (…) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a mai spus Cîţu.

Share