home EVENIMENT, POLITICA PSD, PNL, după negocieri la Cotroceni, aceeaşi mizerie

PSD, PNL, după negocieri la Cotroceni, aceeaşi mizerie

Share

PSD şi PNL au fost astăzi la Palatul Cotroceni, să-şi depună icrele politice în mantisa negocierilor pentru formarea unui cabinet de tehnocraţi.

PSD, cu Liviu Dragnea-n vârf de băţ

Liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la un an de puşcărie cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis ca premier tehnocrat să fie incompetentul Liviu Voinea.

Voinea a fost incapabil să pună la punct un buget coerent. El este acum ţinut sub cheie la BNR, cu cameră de luat vederi deasupra capului şi cartelă de acces, să nu facă tâmpenii pe-acolo, ca pe vremea când era ministru.

După negocierile de la Cotroceni, Dragnea a ieşit la declaraţii în faţa presei şi a început să spună poezia următoare, din care parafrazăm:

Ţara are nevoie de stabilitate, nu de anticipate. Dl. Liviu Voinea este un tehnocrat (sanchi, este din pepiniera de cadre a PSD), care va avea misiunea să aleagă în jurul său profesioniştii care să menţină creşterea economică actuală a României (aia făcută pe consum, cu stoparea investiţiilor) şi stabilitatea financiară (cea pe care PSD a subminat-o la greu, până în ultima zi a mandatului pontanac, cu pomeni electorale).

Şchiopul, chiorul şi surdul de la penele

Au fost la negocieri apoi liberalii. Pat şi Patachon, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, amândoi compromişi, l-au încadrat pe fostul turnător al Securităţii, de 98 de ani (da-i-ar Domnul sănătate multă), Mircea Ionescu Quintus, care publica epigrame prin presa comunistă în anii 80.

Din punctul de vedere al credibilităţii, cei trei sunt ca şchiopul, chiorul şi surdul. Unul aude, altul vede şi altul merge, dar nici unul dintre ei cum ar fi normal, ci sprijinindu-se unul de altul, ca să nu o ia razna.

Şchiopul Vasile Blaga are probleme cu Dosarul EADS – Microsoft. Chioara Alina Gorghiu ar fi implicată în mai multe dosare instrumentate tot de DNA, iar Quintus, săracul, este plimbat ca sfintele moaşte ca să îi credibilizeze pe primii doi, iar aceştia îi iau microfonul când vrea să vorbească.

Ce au propus reprezentanţii PNL? Parafrază din nou:

Noi vrem anticipate, dar celelalte forţe politice nu o doresc, deci, ca să nu blocăm ţara, îl lăsăm pe domnul preşedinte să propună un tehnocrat. Nu ne place Liviu Voinea, dar noi nu dăm un nume, să-l dea dl. Iohannis.

Iohannis înclină spre soluţia Călin Georgescu

Dar cu cine vine preşedintele? După ce a dat semnale, iniţial, că este pentru anticipate, inserând în media numele lui Cioloş, acum pare a susţine ideea unui cabinet de tehnocraţi, condus de filorusul implicit, antiamerican, ultranaţionalist Călin Georgescu, e drept, un tip foarte bine pregătit.

Dar poate că bine pregătit, dincolo de faptul că este membru al Clubului de la Roma, şi pentru a izola România de lumea occidentală, ceea ce ar fi un dezastru.

Citeşte şi
Ultima declarație de avere depusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea arată că statul român a
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu sugereaza ca este la fel de consecvent in politica precum Corneliu
Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, demis după încarcerarea lui Liviu Dragnea, a avut
Orlando Teodorovici, care este ministrul Finanţelor publice în Cabinetul Dăncilă, spune că PSD oferă tot
În decembrie 1989, Revoluţia a fost deturnată de acoliţii ai căror urmaşi se află şi
Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat că PNL şi USR, prin reacţiile la decizia CCR,
După înfrângerea din 26 mai, PSD nu îşi mai revine. La conferinţa PSD Mehedinţi, reprezentanţii
CCR a decis că voinţa poporului român este neconstituţională. Un grup de răufăcători a populat
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit Mitralieră, autor al mai multor modificări controversate ale legislației penale
Portretul lui Nicolae Moga, posibilul viitor ministru al Afacerilor Interne. Pe scurt - nu citește
Share