home EVENIMENT, POLITICA PSD minte! Cele 25 de OUG au fost trimise Consiliului Legislativ marţi şi miercuri!

PSD minte! Cele 25 de OUG au fost trimise Consiliului Legislativ marţi şi miercuri!

Share

PSD a minţit. Cele 25 de OUG-uri au fost trimise la Consiliul Legislativ marți și miercuri, înaintea publicării în Monitorul Oficial a hotărârii de demitere a Guvernului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Guvernul susține că toate cele 25 de OUG-uri din ședința de marți au fost adoptate legal și că vor intra în vigoare după ce Consiliul Legislativ va transmite toate avizele, în prezent fiind primite trei.

Executivul a admis că, acolo unde vor fi observații de fond, OUG-urile nu vor mai putea fi reparate și nu vor mai intra în vigoare, pentru că Guvernul interimar nu poate adopta ordonanțe.

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a declarat că cele 25 de OUG-uri adoptate în ședința maraton din 4 februarie au fost trimise la Consiliul Legislativ în aceeași zi cu ședința de guvern.

O parte au fost trimise și în ziua ulterioară ședinței, înainte de căderea Guvernului și publicarea hotărârii Parlamentului în Monitorul Oficial.

Antonel Tănase a precizat că Consiliul Legislativ trebuie să trimită avizele, iar dacă sunt doar observații pe formă, acestea sunt preluate, iar ordonanțele sunt trimise la Monitorul Oficial și acestea intră în vigoare.

„Toate ordonanțele de urgență adoptate în ședința din 4 februarie au fost trimise la Consiliul Legislativ în aceeași zi și în 5 februarie înainte de publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Parlamentului de adoptare a moțiunii de cenzură.

Până acum, am primit de la Consiliul Legislativ avizele pentru trei ordonanțe de urgență, dintre care una a fost publicată în Monitorul Oficial, iar celelalte două vor pleca astăzi spre Monitor. Restul vor fi trimise pe măsură ce primim avizele”, a declarat secretarul general al Guvernului.

Antonel Tănase a explicat că ordonanțele de urgență pot fi adoptate în ședința de Guvern cu mențiunea primirii avizului Consiliului Legislativ.

„Dacă în avizul Consiliului Legislativ nu sunt schimbări de fond, se preiau observațiile pe formă și ordonanța este trimisă la Monitorul Oficial. Dacă sunt observații de fond, atunci trebuie să se reintre în ședința de Guvern”, a declarat Tănase pentru G4Media.ro.

Secretarul general al Guvernului a confirmat autenticitatea documentului publicat de Victor Ponta, în care Consiliul Legislativ precizează că ordonanța de urgență privind liberalizarea programelor din sănătate a fost înregistrată la Consiliul Legislativ abia în 5 februarie, când Guvernul a și fost demis prin moțiune de cenzură și nu mai poate emite ordonanțe de urgență.

„Suntem în dialog cu Consiliul Legislativ să vedem avizul. Aceasta este o adresă. Avizul trebuie să fie fundamentat, pe fond”, a subliniat Antonel Tănase.

Dacă avizul Consiliului Legislativ va conține doar observații de formă, acestea vor fi preluate, iar odonanța va pleca la Monitorul Oficial pentru publicare și va intra în vigoare. În cazul în care observațiile Consiliului Legislativ sunt de fond, ordonanța de urgență pe sănătate nu mai poate intra în vigoare, pentru că este necesar să fie trecută din nou printr-o ședință de Guvern, însă Executivul demis nu mai poate adopta ordonanțe de urgență.

Liderul PRO România, Victor Ponta, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un document trimis de Consiliul Legislativ secretarului general al Guvernului, potrivit căruia ordonanța de urgență pentru liberalizarea programelor din sănătate nu are avizul Consiliului Legislativ și nu poate intra în vigoare.

Ședința de Guvern în care a fost adoptată ordonanța de urgență a avut loc în 4 februarie, iar, potrivit documentului, cererea de aviz a ajuns la Consiliul Legislativ abia a doua zi.

Citeşte şi
Carmen Dan, făcută praf de Florin Roman: “V-aţi gazat propriul popor!”

În loc să răspundă în fața legii pentru gazarea și agresarea protestatarilor pașnici din data

Gabriela Firea dă Circul pe mâna Ancăi Florea, mama Sabinei Iosub de la Antena 3

Gabriela Firea a numit-o pe Anca Florea manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Florea este consilier

Adrian Solomon (PSD), show revoltător la audierea Violetei Alexandru VIDEO

Preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon (PSD), a avut o atitudine extrem

Rareş Bogdan: „Sunt fierţi, sunt pe tavan! Să vă aduceţi aminte de zilele astea!”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan are o primă reacţie dură, după ce pesedistii au votat în

PSD e la pământ în sondaje, Tăriceanu şi Ponta, out din Legislativ!

Social democrații au discutat în ședința CEx de miercuri pe marginea unui sondaj de opinie

PSD va boicota şedinţa de învestitură a Cabinetului Orban 2

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, după şedinţa CEX, că parlamentarii PSD nu

Marcel Ciolacu: Ion Iliescu nu mai e preşedinte de onoare al PSD!

PSD se descotoroseşte de Ion Iliescu, liderul fondator al partidului, în cel mai pur stil

Lucian Romaşcanu, senator: „PSD nu este continuatorul PCR”

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a avut o intervenţie agresivă şi arogantă împotriva deputatului USR, Iulian

PSD pierde detaşat alegerile cu OUG pe alegerile anticipate

Liderii PSD nu vor permite că alegerile anticipate, dacă vor avea loc, să se desfăşoare

Ludovic Orban numeşte gruparea lui Şerban Nicolae „grup ultras”

Premierul Ludovic Orban a reacţionat dur, după ce Comisia Juridică a Senatului a respins ordonanţa

Share