home CORUPTIE, POLITICA PSD, Marcel Ciolacu și politica în vreme de coronavirus

PSD, Marcel Ciolacu și politica în vreme de coronavirus

Share

PSD critică degeaba tot ce vede in fața ochilor. PNL a luat cea mai bună decizie pentru România și pentru entitatea partinică. Să le luăm pe rând.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

La timpul prezent, PSD are în subterana peremistă, pe care Marcel Ciolacu este incapabil să o controleze şi nici nu doreşte să o expulzeze din partid, acelaşi discurs dragnist oribil. Ieşirile în decor zilnice ale Olguţei Vasilescu, consemnate de colegii mei, politicianismul feroce al Gabrielei Firea sunt completate însă cu derapajele oamenilor din echipa lui Ciolacu.

Exemplul-vedetă este cel al buzoianului Lucian Romaşcanu, ale cărui declaraţii sunt absolut revoltătoare. Chiar dacă PSD a calculat că încercarea de modificare a decretului preşedintelui, probabil cu apelarea la CCR, din nou,le-ar aduce mai multe pagube electorale, partidul aceste dovedeşte şi acum, când ţara este într-o situaţie-limită, că nu se mai poate face bine.

Să facem acum un racoursi în istoria recentă, care, pentru că prim-planul actualităţii s-a modificat violent, pare că s-ar fi petrecut acum şase luni.

Dacă Guvernul Cîțu ar fi fost învestit de Parlament, am fi avut un executiv mai slab, cu un prim-ministru care ar fi fost mai potrivit ca ministru al Finanțelor și un ministru al Finanțelor mai puțin eficace in domeniu decât șeful său.

Așa, avem cel mai bun executiv care poate conduce România, în acest moment. Nici PSD, nici USR împreună cu PLUS şi cu PNL nu puteau genera un executiv care să lucreze la turaţie maximă aici şi acum, aşa cum este nevoie.

Pentru a treia oară în 30 de ani de altfel (prima dată în anul 1997, a doua oară în anul 2010), România întâmpină criza cu vistieria goală, datorii și, paradoxal, cel mai bun guvern posibil. Până acum, de fiecare dată Dreapta reformistă pro-europeană a salvat ţara. De fiecare dată, România a fost în pragul falimentului. De fiecare dată a fost adusă în pragul falimentului de acelaşi partid: PSD.

Retragerea lui Cîțu, în acest moment, a devenit istorie. Aceasta este una dintre caracteristicile lumii în care trăim, aşa cum am mai spus. Contextul celor mai importante chestiuni la ordinea zilei, care formează paradigma directoare, se modifică atât de rapid, încât opinia publică uită complet ce era cel mai important lucru acum o săptămână.

Iar dacă discuți cu cineva despre asta, omul comun dovedește că reține narațiunea care i-a fost inseminată mental la acel moment. Iar modul de inseminare a fost unul bazat pe trauma generată de inculcarea unei realităţi paralele, cu folosirea instrumentelor presei tabloide.

De aceea, când încerci să stai de vorbă cu cineva despre ce face Guvernul şi se află sub influenţa unei astfel de naraţiuni, din calm şi echilibrat, respectivul ins se face roşu, urlă şi strigă despre beţivul de prim-ministru, care cântă la mandolină, cu o maimuţă pe umăr.

Despre tăierea salariilor și impozitarea pensiilor de acum 10 ani, omul care e victima propagandei toxice tine minte că i-a băgat Băsescu mâna în buzunar și i-a luat banii. Nici prin cap nu-i trece că a fost gata să mănânce din gunoaie sau de la cantina săracului, o dată pe zi.

Profitând de aceste lapsusuri de memorie colectivă, PSD juxtapune mereu realități incompatibile contextual cu paradigma actuală, pentru a perturba percepția corectă a românului.

Şi aşa vor continua lucrurile şi în perioada următoare. PSD şi vagoanele sale de marfă vor lupta din răsputeri, la modul politic cel mai murdar, ca să facă profit electoral din tot ce se întâmplă, să scoată răul existent în faţă şi să invente alte rele închipuite şi să învinovăţească Dreapta reformistă pentru toate astea.

Dacă nu vor reuşi, aceşti domni respectabili ştiu că dispar ca politicieni şi că mulţi dintre ei nu vor mai fi deloc respectabili, nici nu vor mai avea imunitatea unui parlament al impunităţii şi vor ajunge în închisoare.

Share