home CORUPTIE, POLITICA PSD, în faliment. Are un deficit de 60 de milioane de lei

PSD, în faliment. Are un deficit de 60 de milioane de lei

Share

Acum un an, PSD avea 53.3 milioane de lei excedent financiar. Acum are un deficit de peste 60 de milioane de lei. Bilanțul fiscal al PSD pe 2019 consemnează o serie de recorduri negative.

Este anul în care partidul a încasat cea mai mare subvenție din istoria sa, dar l-a încheiat cu cel mai mare deficit și cu cea mai mare datorie către creditori.

PSD a avut la dispoziție peste 200 de milioane de lei într-un singur an (aproape 40 de milioane de euro). O adevărată gaură neagră, după cum o definesc unii lideri din județe.

Modelul economic și politic al PSD nu a fost unul de succes în 2019. Dimpotrivă. Partidul a pierdut categoric alegerile europarlamentare și prezidențiale, PSD obținând rezultate foarte slabe.

La polul opus se situează însă resursele financiare utilizate de social-democrați pentru a obține această contraperformanță. Datele financiare oficiale consultate de Europa Liberă arată că partidul a beneficiat de resurse record pentru un partid parlamentar.

Bani mai mulți încasați în 2019, dar datorii record la finalul anului. Aceasta a fost rețeta falimentară a PSD într-un an de coșmar pentru istoria partidului.

Pentru ca tabloul să fie complet, rămâne un mister ce s-a întâmplat cu excedentul de 53,3 milioane de lei declarat la finalul anului 2018, atunci când partidul era condus de Liviu Dragnea, iar trezorier era Mircea Drăghici.

Primul este acum în închisoare, fiind condamnat la trei ani și jumătate, iar cel de-al doilea este trimis în judecată pentru delapidare și folosirea subvenției în scop personal.

Share