Protestele continuă şi după anunţul privind abrogarea OUG

Share

Protestele contra măsurilor despotice ale Cabinetului DragneaGrindeanu continuă la Piaţa Victoriei. În această seară, în faţa Guvernului se anunţă o nouă manifestaţie-mamut.

UPDATE 23.33: Duminică, ora 14.00, şedinţă a Cabinetului Grindeanu.

UPDATE 22.12: Potrivit estimărilor Jandarmeriei, peste 350.000 de români sunt în stradă, în toată ţara. Au ieşit în stradă Zimnicea, Alexandria, Urziceni, toate oraşele din Ardeal. La Cluj, conform Realitatea TV, o manifestaţie cu oraşul, de 45.000 de oameni, se întinde de la Gară până în faţa Prefecturii. Este Revoluţia Română de Catifea din Februarie 2017.

UPDATE 22.02 180.000 de români au cântat acum câteva momente Imnul Naţional la Piaţa Victoriei din Bucureşti.

UPDATE 22.02 Agerpres Mădălina Dobrovolschi despre anunţul lui Sorin Grindeanu: Decizia anunțată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată. Guvernul a greșit flagrant și Guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerințe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie să înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin.

UPDATE 21.49: Realitatea TV Rareş Bogdan susţine că azi Codrin Ştefănescu, PSD Olt, Olguţa Vasilescu şi PSD Craiova au făcut scut în faţa lui Liviu Dragnea. Aceasta în faţa organizaţiilor din Moldova şi Ardeal, care i-au cerut lui Dragnea să se oprească.

UPDATE 20.54: Digi24 160.000 de manifestanţi în aceste momente în Piaţa Victoriei, din Bucureşti.

UPDATE 20.42: StareaPresei.ro se solidarizează cu domnul Sorin Grindeanu, cu demersul lui şi îl roagă să-şi dea demisia.

UPDATE 20.39: După anunţul lui Grindeanu privind o posibilă viitoare abrogare, 120.000 de manifestanţi în Bucureşti, conform Digi24.

UPDATE 20.06: Realitatea TV Tăriceanu – Am luat decizia să abrogăm această ordonanţă de urgenţă.

UPDATE 20.02: Realitatea TV A venit un anunţ… pe pagina de Facebook, că Sorin Grindeanu va face la 20.20, la Parlament, o declaraţie. Apoi au fost anunţaţi jurnaliştii. Băieţii ăştia şi-au pierdut controlul…

UPDATE 19.59: Realitatea TV 60.000 de manifestanţi în Piaţa Victoriei.

UPDATE 19.00: Adevărul – Liviu Avram despre situaţia în care suntem acum

(n.n.: Guvernul) Trebuie să abroge ordonanţa 13 în integralitatea sa, în timp util, astfel încât aceasta să nu apuce să-şi facă efectele de lege penală cea mai favorabilă. O poate face printr-o altă ordonanţă de urgenţă, care să intre în vigoare până în noaptea de vineri, 10, spre sâmbătă, 11 februarie, ora 00.00.

CCR va soluţiona oricum sesizarea Avocatului Poporului

Curtea Constituţională este deja sesizată asupra ordonanţei 13, ceea ce înseamnă că vom avea o judecată de fond asupra ei. Căci la Curtea Constituţională nu există retragerea sesizării sau respingerea acesteia pe motiv că actul atacat a fost abrogat. Dacă abrogarea survine după sesizarea Curţii, magistraţii judecă în continuare speţa, dau decizia, o motivează, iar la final iau act de faptul că a survenit abrogarea şi resping sesizarea CA DEVENITĂ inadmisibilă. Important este că vom avea o motivare şi pe substanţa cauzei.

Urmează aşadar câteva zile în care va trebui să urmărim atent fiecare mişcare a Guvernului, să ne încredinţăm că face exact ceea ce trebuie, fără trucuri, fără mişcări bruşte sau necugetate, până îl vedem imobilizat şi încătuşat. Iar încătuşarea nu înseamnă, aici, decât readucerea Guvernului pe acel făgaş al normalităţii din care a deraiat atât de grav. Bun, şi apoi?

UPDATE 18.40: Realitatea TV PSD vrea autorizaţie pentru contramanifestaţie joi. Comuniştii, tot comunişti…

UPDATE 18.19: Digi24, Dan Cristian Turturică Liviu Dragnea este sub 20% încredere, arată un sondaj intern realizat de PSD. Dacă ar avea loc acum alegeri, PSD ar obţine între 25% şi 30% din opţiunile de vot ale electoratului.

UPDATE 18.15: Digi24 Bucureşti, 4 februarie 2017: 30.000 de manifestanţi. Lanţ uman, în aceste momente, în jurul Parlamentului. Alţi 2.000 de manifestanţi se află la Palatul Victoria. În jurul orei 19.00 – 19.30, protestatarii de la Palatul Parlamentului vor reveni la Piaţa Victoriei, pentru un mare miting.

UPDATE 16.41: SLOGANUL ZILEI în Bucureşti ALTUL ÎNTRE BARE!

UPDATE 16.28: Protestatarii au pornint în marş spre Parlamentul României.

POZIŢIA StareaPresei.ro PSD încearcă să păcălească românii, mutilând lent legislaţia penală prin Parlament, astfel ca să nu mai iasă românii în stradă

UPDATE 15.26: Pe Antena 3, Mariam Nureldin îl întreabă pe Şerban Nicolae de ce nu redactează un pachet de legi, care să includă şi Statutul magistraţilor. Aşadar, oamenii au ajuns la concluzia că prin OUG nu merge. Acum se regrupează şi încearcă să o dea fâsâită, prin Parlament, lent, să nu mai iasă românii în stradă.

UPDATE 15.16: Ziare.com PSD organizeaza protest la Bucuresti: Romania sa nu mai fie o colonie unde multinationalele fac revolutii.

Deputatul Liviu Plesoianu a anuntat ca social-democratii vor organiza un miting de sustinere a Guvernului Grindeanu. “Va rog asteptati mesajul nostru oficial. Mitingul nostru va fi unul autorizat”, a scris Liviu Plesoianu pe pagina sa de Facebook. Plesoianu a spus: “Romania sa nu mai fie o colonie unde multinationalele fac revolutii in Bucuresti”.

Liviu Pleşoianu este un fost guler alb din Editura Rentrop & Straton. Probabil că e frustrat de ce i s-a întâmplat la această firmă. Românească, culmea… Manifestaţia PSD va avea loc, cel mai probabil, în zona Palatului Cotroceni.

UPDATE 14.53: Senate.gov Declaraţie a preşedintelui Comitetului pentru Afaceri de Securitate din Senatul American, John McCain, asupra protestelor din România

Sunt profund îngrijorat de ordonanţa guvernului român, de a dezincrimina anumite infracțiuni. Acest decret subminează semnificativ progresele realizate de România în lupta împotriva corupției și ar putea bloca în continuare eforturile anticorupție.

Presedintele României, Klaus Iohannis, precum şi sistemul judiciar au avertizat că un astfel de decret ar putea submina statul de drept și poziția internațională a României. Poporul român înțelege clar implicațiile.

Aceasta în timp ce mai mult de 200.000 de protestatari s-au adunat în stradă ieri și continuă demonstrațiile. Sper ca guvernul român să ţină seamă de aceste preocupări și să prevină regresul eforturilor de reformă.

România este un membru marcant al NATO, cu aproape 600 de militari care luptă în Afganistan și este unul dintre aliaţii noştri cu sisteme antirachetă.

McCain despre “democraţia vibrantă” din România

Integritatea statului de drept, inclusiv a legislației anticorupție, este o piatră de temelie a democrației vibrante din România și este o componentă integrantă a ceea ce face din România un aliat mai capabil și de încredere.

Cu o tot mai mare amenințare la adresa democrației în Europa de astăzi dinspre Rusia și acoliții săi, România nu își poate permite să se retragă din lupta împotriva corupției.

UPDATE 14.51: Gândul Scrisoare către generaţia Piaţa Victoriei. Emil Ionescu: „Dacă vă doriţi o ţară în care să puteţi trăi, luaţi aminte: nimic nu se obţine fără rezistenţă” Emil Ionescu, decanul Facultăţii de Litere Bucureşti, adresează o scrisoare tinerilor. Aceasta este un parcurs al propriilor miracole politice trăite, o analiză a inerţiei generaţiei Facebook şi o explicaţie a ceea ce înseamnă solidaritate întru valori comunitare.

UPDATE 14.50: Realitatea TV Un lider PSD important A DEMISIONAT Unul dintre social-democraţii de frunte ai municipiului Deva a renunţat la funcţia de conducere din PSD. Pe seama demisiei, s-au făcut speculaţii în lumea politică, dar nu avem, deocamdată, o declaraţie oficială a liderului pesedist. Surse din anturajul lui Petru Lobonţ spun că acesta este momentan plecat din ţară cu treburi personale.

UPDATE 14.38: Dragnea încearcă să pună batista pe ţambal prin DCNews Dragnea: Nu vreau să existe conflict între români și să se rupă România în două.  Mai jos declaraţia lui Liviu Dragnea, comentariile StareaPresei.ro cu bold roşu.

Mix de ameninţări, fandări şi mimări ale apariţiei politicianului responsabil

Pot spune că membrii și simpatizanții PSD nu mai pot fi ținuți în frâu (ameninţare), oamenii vor să iasă în stradă pentru a-și exprima dezaprobarea profundă față de mișcarea de inspirație soroșistă la care asistăm (jignire).

Partidul se organizează singur (ameninţare). Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni (ameninţare).

Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliție și cu premierul pentru a le propune o soluție de ieșire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilității președintelui Iohannis (Dragnea o face pe omul responsabil).

Votanții PSD sunt extrem de nervoși, fiind conștienți de valoarea votului lor și pentru că suntem împiedicați să punem în practică programul propus (PSD s-a împiedicat singur să îşi pună în aplicare programul economic, care oricum este o aberaţie).

Intoxicări

O altă sursă de enervare este punerea în circulație de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă.

Cu speranța că acest lucru îi va convinge și pe membrii și simpatizanții noștri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile (Dragnea nu-şi mai poate ţine în frâu membrii să nu demisioneze din partid). Nu vreau să existe în conflict români contra români și să se rupă România în două.

Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raționale, ci ne confruntăm cu o mașină de dezinformare incredibilă (jignire la adresa protestatarilor) în timp ce România are nevoie de liniște și stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare și democrație (blablabla).

UPDATE 14.37: Agerpres Hunedoara: Președintele executiv al PSD Deva a demisionat, după ce a fost desemnat membru în CA al spitalului județean.

Proteste versus talibani

UPDATE 14.35: Agerpres Liderul PSD Giurgiu: Organizația sprijină necondiționat Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

UPDATE 14.33: La această oră, conform Digi24, în Piaţa Victoriei sunt peste 12.000 de oameni.

UPDATE 14.30: Dragnea dă înapoi. El spune că PSD ia în calcul abrogarea OUG Marţi 13. Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu ar urma să discute o variantă de ieşire din impasul actual.

UPDATE 13.10: Conform Digi24, la finalul protestului de ieri, mai mulţi manifestanţi au adunat gunoaiele rămase în Piaţa Victoriei.

UPDATE 13.05: 7.000 de manifestaţi sunt în acest moment la Piaţa Victoriei. Este vorba despre foarte mulţi părinţi, care au venit să demonstreze cu copiii lor. Ei cer PSD să lase România să se dezvolte liberă.

Share