Protestatarii anti-restricţii au strigat “Protestatarii e cu noi!”

Share

Câteva sute de persoane au protestat marți seară, în București, pentru a treia zi consecutiv, împotriva restricţiilor impuse de autorităţi, pentru a preveni răspândirea pandemiei de Covid.

Protestatarii s-au adunat iniţial la Piaţa Universităţii, după care au plecat în marş, spre Ministerul Afacerilor Interne, ulterior îndreptându-se spre Piaţa Victoriei, pentru a continua protestul în faţa sediului Guvernului.

Aceștia s-au îndreptat apoi spre Palatul Cotroceni. În cea mai mare parte fără măşti de protecţie, manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele şi au scandat împotriva autorităţilor. Una dintre scandări a fost „Jandarmii e cu noi!”

Probabil că aceştia au considerat că “jandarmii” este un subiect multiplu şi e la singular.

La Craiova, peste 300 de persoane au participat la proteste. Cei mai mulţi dintre participanţi sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit şi cu recuzita cu care merg pe stadioane. Unii dintre ei au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat, scrie Mediafax, conform Digi24.

Oamenii au strigat „Libertate” şi i-au cheamat pe toţi craiovenii să iasă în stradă şi au încercat să rupă cordoanele de jandarmi şi să pornească pe traseul pe care au mers şi luni.

Nu au reuşit să treacă de jandarmi, care au venit mai bine pregătiţi şi mai mulţi, echipaţi în costumele speciale de intervenţie.

La Galaţi au fost zeci de protestatari în stradă şi a fost şi un incident. Jandarmii au descoperit, în buzunarul unui băiat de 13 ani, un briceag. Potrivit jandarmilor, băiatul a participat la protest şi luni seară.

Jandarmii au încercat identificarea copilului şi a părinţilor acestuia şi probabil că au şi reuşit. La Timişoara şi Sibiu, unde în ultimele două zile numărul protestatarilor a fost mare, marţi aceştia au lipsit. Nici în Iaşi nu au ieşit protestatari.

La Brăila, peste 800 de persoane au ieșit în stradă, scrie Agerpres. Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe Calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale.

Share