home ECONOMIE, POLITICA Propuneri guvernamentale batjocoritoare de modificare a Codului Muncii

Propuneri guvernamentale batjocoritoare de modificare a Codului Muncii

Share

~Cristi Godinac, presedinte MediaSind:

«Observam ca acest proiect de lege diminueaza flagrant drepturile angajatilor si forta de negociere a sindicatelor. Dupa cum este conceput, acest cod  confirma si pregateste  intentia guvernantilor de a desfiinta miscarea sindicala din Romania, asa cum se incearca si prin aberatia de Cod al  Dialogului Social.

FOTO: LoopyLettuce

descarca proiectul guvernamental de Cod al Muncii in format .doc

Proiectul da posibilitatea angajatorului sa concedieze in mod colectiv angajatii iar peste o zi sa angajaze alte persoane mult mai docile si care nu doresc sa se mai inscrie intr-un sindicat!

De asemenea, se introduce posibilitatea suspendarii CIM pe perioada grevei, perioada de acordare a compensarii  orelor suplimentare si a zilelor libere se dubleaza, pe perioada de proba patronul poate angaja, succesiv, cate persoane doreste, patronii nu mai sunt obligati sa reangajeze persoanele care au fost disponibilizate daca societatea se redreseaza economic, etc.

vezi aici propunerile CSDR de modificare a legislatiei muncii

Nu in ultimul rand se ofera, la fel ca in Codul dialogului social, puteri sporite reprezentantilor angajatilor, in dauna organizatiilor sindicale. In consecinta, propunem respingerea cu fermitate a  acestor propuneri batjocoritoare.»

Share