home POLITICA Proiectul secret al lui Ceausescu (Ohanesian pentru AIM)

Proiectul secret al lui Ceausescu (Ohanesian pentru AIM)

Share

Drona iraniană Karar, prezentata cu fast de presedintele Mahmoud Ahmadinejad, seamănă izbitor cu unul dintre proiectele secrete ale lui Ceauşescu * Este vorba despre Tomahawk-ul românesc, bazat pe TU 143, casat pe şest de MApN imediat dupa decembrie 1989 * “Ceauşescu vroia cu disperare să aibă o bombă atomică cât de mică”, spune Pacepa în memoriile sale

“Moartea duşmanilor”, avionul fără pilot prezentat zilele acestea cu mare tam-tam de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad drept principala ameninţare la adresa inamicului israelo-american, pare a fi o copie uşor modificată a dronelor ruseşti TU 143, TU 300 Korshun.

FOTO: SpaceDaily

Un proiect strict secret demarat la sfârşitul anilor ‘80 de regimul Ceauşescu, la care s-a renunţat imediat după Revoluţie, odată cu aderarea României la structurile euro-atlantice.

Mai mult, se pare că în timpul intervenţiei străine din decembrie 1989, pe sovietici îi interesa mai puţin Revoluţia şi mai mult proiectele secrete ale dictatorului Ceauşescu (referitoare la armele de distrugere în masă şi rachetele purtătoare).

Piloţi şi cercetători români, angajaţi în fostele baze aeriene româneşti, îşi aduc aminte că dictatorul dăduse ordin să se construiască prima rachetă de croazieră românească. Proiectul era bazat pe modificarea avionului de cercetare fără pilot TU-143, achiziţionat de la sovietici în 1988… citeste tot aici

Share