home ECONOMIE, EVENIMENT, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Procurorul Luminita Şega, asasinata?

Procurorul Luminita Şega, asasinata?

Share

Luminita Sega, procurorul care a anchetat cazul FNI, a fost asasinata (HotNews)

Procurorul care l-a anchetat pe controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu in dosarele FNA – Banca Agricola si FNI, a murit otravita cu metaloizi • Luminita Sega a semnat in 2003 extinderea cercetarii penale in dosarul FNI impotriva “tatalui” FNI, Sorin Ovidiu Vintu, sub aspectul savarsirii a nu mai putin de sase infractiuni pedepsite de Codul Penal.

In acelasi an, toate cauzele privind inculpatul Sorin Ovidiu Vintu si cauza FNI i-au fost repartizate spre supraveghere procurorului-sef Luminita Sega.

Procurorul care l-a anchetat pe controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu in dosarele FNA – Banca Agricola si FNI a murit otravita.

Potrivit unui cotidian central, procurorul Luminita Sega, care a stat in calea “vantului”, a fost ucisa prin administrarea periodica a unei doze de aluminiu.

[N.R. Cotidianul central la care face referire articolul “Otrava pentru procuror”, publicat de “Ziua”, in 28 februarie 2007, dar care nu face nicio referire la dosarul FNI].

Luminita Sega a fost procurorul-sef de sectie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pana in 2004, fiind implicata direct in dosarele FNI- Banca Agricola si BID, care l-au avut cap de afis pe controversatul SOV, “detalii” omise de cotianul central care a dezvaluit natura mortii procuroarei.

Dupa ce Parchetul, condus de Ilie Botos a restructurat postul sau, Sega a fost obligata sa se mute in cadrul sectiei a II-a de la Parchetul National Anticoruptie. La scurt timp, in 2005, Luminita Sega a fost pensionata medical, suferind un atac cerebral care a dus in cele din urma la moartea sa.

Printre dosarele instrumentate de Sega se mai numara si celebrele “Bancorex”, “Bancoop”, “Jimbolia” si “Tigareta”.

Otravita lent

Conform aceluiasi cotidian central, analizele biochimice efectuate la Clinica de Toxicologie din Bergamo, Italia, au relevat ca Luminita Sega a murit otravita cu metaloizi, in special cu aluminiu. Toxicologul dr. M.

Leitha a consemnat in urma analizelor efectuate asupra firului de par ca “se poate evoca o coada (urma biochimica – n.r.) a unei intoxicatii aluminice”, iar specialistii clinicii italiene i-au recomandat Luminitei Sega administrarea unui “antidot pentru o posibila intoxicare cu aluminiu”.

Incomoda

La inceputul lui 2003, toate cauzele privind inculpatul Sorin Ovidiu Vintu si cauza FNI au fost repartizate spre supraveghere procurorului sef Luminita Sega.

In acelasi an, Ioana Maria Vlas il arata cu degetul pe Vintu ca fiind responsabil de prabusirea FNI, fapt probat de presa prin publicarea unui proces verbal de confruntare intre Vlas si Vintu, confruntare care avusese loc in prezenta Luminitei Sega… citeste tot aici

Cum a murit procurorul din dosarele Vantu, Luminita Sega? Diagnostic: otravire lenta cu aluminiu! (RealPolitic)

* Prin rezolutia nr. 108/P/2003 din 21.04.2003, semnata de procurorul Luminita Sega, Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General a dispus extinderea cercetarilor impotriva inculpatului Sorin Ovidiu Vantu pentru: instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, uz de fals, fals in declaratii, instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani.

* Luminta Sega a murit in 2006, dupa un an si trei luni de suferinte crunte, iar diagnosticul pus de mai multe clinici din Occident a fost “intoxicatie sistematica cu aluminiu”, deci otravire lenta.

* „Ancheta a decurs normal pina la un punct, cind m-am trezit ca nu ma mai audiaza nimeni. Aveam cu procurorul Luminita Sega cite doua trei intilniri pe saptamina, apoi i-a fost luat dosarul. Am facut intr-o zi cerere din arest sa fiu dusa la procurorul de caz si mi s-a raspuns: «Care?!». Si asta a durat pina cind procurorul Irinel Paun s-a gindit sa dea un rechizitoriu. Ce puteam sa cred din fundul celulei mele decit ca nu s-a vrut cercetarea domnului Vintu? (Ioana Maria Vlas).

* In rechizitoriul din dosarul FNI din 7.12. 2004, procurorul Irinel Paun disjunge din dosar partea referitoare la tatal FNI, apreciind ca “inculpatul Sorin Ovidiu Vintu a suferit o interventie chirurgicala ca urmare a unui accident casnic, fiind in imposibilitatea de a participa la efectuarea unor acte de urmarire penala”. Asa a scapat SOV in dosarul FNI… citeste tot aici

Share